Son Güncellenme:
Baş ağrısının muhtemel sebepleri uzunca bir liste oluşturabilir. Uykusuzluk, yorgunluk, magnezyum eksikliği, sıvı kaybı söz konusu listenin çok küçük bir kısmını oluşturur. Günlük hayatta zaman zaman baş ağrısıyla mücadele etmek zorunda kalan kişiler çoğu zaman yanlarında ağrı kesici ilaç bulundurmayı tercih ederler. Peki, tıbbi ilaçların dışında baş ağrısına iyi gelen bitkiler olduğunu da biliyor musunuz?Üstelik bunlardan çoğu evinizde her daim bulunan malzemeler arasında yer alır. O zaman bir daha ki sefer baş ağrısı çekmeye başladığınızda bir de bu yöntemlerden birini deneyin! Belki de aradığınız çözüm çok yakınınızdadır.
Kendinizi ne kadar kötü hissederseniz edin çoğu zaman nane yağının o keskin kokusu sizi canlandırmaya yeter. Kokladığınız andan itibaren bedeninize bir hareketlilik gelir ve ruhunuzda bir uyarılma hissedersiniz. Nane yağı sadece sizi canlandırıp kendinize getirmekle de kalmaz. Özellikle tansiyon kaynaklı baş ağrıları için etkili bir deva olarak kullanılabilir. Birkaç damla nane yağını şakaklarınıza, alnınıza sürün ve etkisini görün.
Nane yağı gibi lavanta yağı da doğanın şifalı yağlarından biri olarak bilinir. En önemli özelliğini ise baş ağrılarına karşı giriştiği amansız mücadeleden alır. Özellikle eğer migren gibi tüm günlük hayatınızı etkileyen bir probleminiz varsa ağrıya karşı lavanta yağı silahınızı kullanmayı bir deneyebilirsiniz.
Bu deva kaynağı güzel baharat mutfakta yemek yapma tecrübelerinizi güzelleştirmekle kalmaz. Migrene ve ona eşlik eden mide bulantısına da iyi gelir. Zencefili çay olarak içebileceğiniz gibi buharını içinize çekebilir ya da sıcak suyla karıştırıp alnınıza sürebilirsiniz. Nasıl bir fark yarattığını göreceksiniz.
Elma sirkesinin başaramayacağı bir iş var mıdır? Cilt bakımından ev temizliğine kadar pek çok alanda nüfuza sahip olan sirkeyi tahmin edebileceğiniz gibi baş ağrınızı tedavi etmek için de kullanabilirsiniz. Elma sirkesini ister buhar olarak içinize çekerek anında rahatlama sağlayabilir, isterseniz de bir kaşık sirkeyi, bir kaşık bal ve yaklaşık bir bardak suyla karıştırarak hazırladığınız karışımı günde bir ya da iki kez içebilirsiniz.
İtiraf ediyoruz bu seçenek ilk anda kulağa biraz vahşice geliyor fakat eğer baş ağrısı yüzünden ne yapacağınızı bilemiyorsanız bir denemeye değer diye düşünüyoruz. Kırmızı biberin içerdiği kapsaisin maddesinin baş ağrısı için rahatlatıcı bir etki gösterdiği düşünülüyor. Tabii tedavi olacağım diye sakın kırmızı biberi yemeye kalkmayın. Biberin kokusunu içinize çekmeniz ağrınızın hafiflemesi ya da geçmesi için yeterli.