EkonomiYerli ve milli tohum geliştiriyor

Yerli ve milli tohum geliştiriyor

22.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

OYAK Kimya Tarım şirketlerinden Hektaş, tohum alanında yeni bir adım attığını duyurdu. Son yıllarda Ar-Ge yatırımlarıyla dikkat çeken Hektaş, yerli ve milli tohum çalışmalarını hayata geçiriyor. Son dört yılda tarla ve sebze grubunda toplam 25 tohum çeşidinin tescilini alan Hektaş, Areo Tohumculuk adıyla sürdürdüğü faaliyetlerine artık Hektaş Tohum olarak devam edecek.

Yerli ve milli tohum geliştiriyor

Bursa Orhangazi’deki F.A.R.M. tesisinde düzenlenen basın toplantısında Hektaş’ın faaliyetleri ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi veren Hektaş Genel Müdürü Enis Emre Terzi, “Sürdürülebilir gıdanın temeli olan tohum, ülkeler için stratejik bir güç haline geldi. Bu doğrultuda tohum ıslah çalışmaları, ülkelerin gıdaya erişimi ve gıda güvenliği açısından kritik rol oynuyor. Türkiye’de sektörünün en fazla Ar-Ge yatırımı yapan şirketi olarak, tohum, bitki koruma ve bitki besleme alanlarında uzun yıllardır öncü ve yenilikçi çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu hafta Aydın’da gerçekleştirdikleri pamuk tarla gününde üreticilerin karşısına ilk kez Hektaş Tohum markası ile çıktıklarını anlatan Terzi, yerli tohumların yüksek verim potansiyelleri ve her türlü toprak yapısına, makineli hasada uygun olma özellikleriyle ön plana çıktığını söyledi.

Türkiye tarımını geleceğe hazırlıyor

Hektaş’ın çalışmalarıyla ilgili mesaj veren OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem ise şunları kaydetti:

“Tarımsal verimlilikte ve tarımsal üretimde dünyada ilk 10 ülke arasında olan Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri bu alanda verimli üretim ve sürdürülebilir arz güvenliğini sağlamaktır. İçinde bulunduğumuz değişim ve dönüşüm çağında, sürdürülebilir tarımsal üretim, ülkeler için hayati öneme sahip… Ar-Ge, yeni ürün geliştirme ve tarım teknolojileri alanında millî projeleriyle öne çıkan Hektaş, son sekiz yılda gerçekleştirdiği yatırımlarla tarımsal üretimde sürdürülebilir ve verimli büyümenin kurallarını baştan yazıyor. Tarımsal üretime teknolojiyi entegre eden yenilikçi uygulamalarıyla hem üreticinin hem tüketicinin yanında yer alıyor. Hektaş, global bir şirket olarak ‘Tarım 5.0’a öncülük ediyor.”