EkonomiSuriyeli mülteci önce Wi-Fi istedi

Suriyeli mülteci önce Wi-Fi istedi

25.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Davos’ta “Mültecileri Yeniden Hayata Bağlamak” konulu panelde konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Suriyeli mültecilerin Türkiye’ye geldiklerinde aileleriyle bağlantı kurmak için ilk öğrenmek isteğinin Wi-Fi şifresi olduğunu söyledi.

Suriyeli mülteci önce Wi-Fi istedi

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filipo Grandi’nin de konuşmacı olduğu oturuma katılarak Turkcell’in 700 bin kullanıcı rakamını geçen “Merhaba Umut” uygulamasını anlatan Terzioğlu, ülkesinden kaçmak zorunda kalan Suriyeliler için en erişilebilir teknolojik çözümün akıllı telefonlar ve bu cihazlar üzerinden sağlanan iletişim çözümleri olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

“Telekom operatörleri yalnızca bir bağlantı sağlayıcısı değildir” diyen Terzioğlu, şöyle devam etti: “Bizler aynı zamanda dijital veri dünyasının oyuncusuyuz. Çözümlerimizle en etkili kullanıcı deneyimini, kimlik doğrulama, güvenli ödeme sistemleri gibi hizmetlerimizle de buluşturarak insani sorunlara çözüm üretiyoruz. Teknoloji, yaşamı insansızlaştırmak için değil, en çok ihtiyacı olanlar için, insani amaçlarla, yaşam kalitesini arttırmak için kullanılmalı.”

1.7 milyondan fazla Suriyeliye hizmet veren Turkcell’in, bu alandaki ihtiyaca cevap verebilmek için geliştirdiği “Merhaba Umut” uygulamasının indirilme sayısı 700 bini aştı. Türkçe kelimelerin öğrenilmesini kolaylaştıran kelime kartları 450 milyon kez görüntülenirken, uygulama üzerinden 11 milyon kez Türkçe-Arapça anlık sesli çeviri özelliği, 4.6 milyon kez de kayıt, eğitim ve sağlık gibi hayati konuları içeren bilgi kartları kullanıldı.

Haberin Devamı

Suriyeli mülteci önce Wi-Fi istedi

Daha fazla işbirliği şart

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, G20 Dönem Başkanı Arjantin’in Devlet Başkanı Mauricio Macri’nin, Davos’ta G20 ülkelerinin iş dünyası temsilcileriyle yaptığı buluşmaya katıldı. Hisarcıklıoğlu ile Macri, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, görüşme sonrasında, “Türkiye ve Arjantin gibi gelişmekte olan ülkelerin daha fazla iş birliği yapması konusunda taleplerimizi ilettik. Türkiye ve Arjantin iş dünyaları olarak birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Suriyeli mülteci önce Wi-Fi istedi

'KORUMACILIK' KALKSIN!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Davos Zirvesinde korumacılığın dünyanın sorunlarını çözemeyeceğini söyledi ve birçok ülkede kutuplaşmanın arttığına dikkat çekerek, popülizmin yükselişi konusunda politika yapıcıları uyardı.
Euro krizi ve sığınmacı krizinin ardından Almanya’da onlarca yıl sonra ilk kez kutuplaşma yaşadıklarını söyleyen Merkel, halen yeni bir hükümet kurmaya çalıştıklarını ve Almanyanın dünya sorunlarını çözmek konusunda katkı sağlamak istediğini belirtti.

Haberin Devamı

Suriyeli mülteci önce Wi-Fi istedi

‘Türkiye’ye ilgi sürüyor

Davos Zirvesi’ne katılan Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, zirve temaslarını değerlendirirken, “Siyasi ayrışmanın ekonomik ayrışmayı körüklüyor olması ve bunun orta vadede daha da artacağına olan endişe şu andaki tartışmaları oluşturuyor” dedi. Saka, Türkiye’ye karşı olan ilginin diri olduğunu belirten Saka, şöyle devam etti: “Farklı ülkelerle yaptığımız toplantılarda Türkiye’ye karşı hâlâ bir yatırım ilgisinin olduğunu söyleyebilirim. 2018 yılında Türkiye’nin daha fazla yatırım çekebileceği ortama girebileceğini buradan görebiliyorum. Buna ilişkin sinyaller var.”