Ekonomi Zorunlu afet sigortası geliyor! Bakan Şimşek tarih verdi

Zorunlu afet sigortası geliyor! Bakan Şimşek tarih verdi

07.06.2024 - 14:50 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu afet sigortası ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, haziran sonu itibarıyla devreye alınacağını söyledi.

Zorunlu afet sigortası geliyor Bakan Şimşek tarih verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, ZAS'ın kısa sürede devreye alınacağını, ek olarak sel, heyelan, fırtına, dolu, çığ ve orman yangınının da sigorta teminatına dahil edilmesinin gündemde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

'HEDEFİMİZ HAZİRAN SONU DEVREYE ALINMASI'

Bakan Şimşek, "Ayrıca, mevcut durumda zorunlu deprem sigortasıyla köy alanlarına teminat sunulmazken zorunlu afet sigortasıyla kapsama eklenen doğal afetlerin yapısı gereği köy alanları da kapsama alındı. Hedefimiz, ZAS'ın haziran sonu itibarıyla devreye alınmasıdır" ifadelerini kullandı.

'DOĞAL KAYNAKLI AFETLER DE DAHİL EDİLİYOR'

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Bakan Şimşek'in açıklamaları şu şekilde: Zorunlu afet sigortasını haziran sonu itibarıyla devreye alıyoruz.

Depremin yanı sıra diğer doğa kaynaklı afetler de sigorta teminatına dahil ediliyor.

Deprem için binalar, diğer afetler için binalar ve taşınır mallar teminat altına alınırken; köy alanları da kapsama alınıyor."

Haberin Devamı

Zorunlu afet sigortası geliyor Bakan Şimşek tarih verdi