EkonomiSon dakika: Kira zam oranı belli oldu

Son dakika: Kira zam oranı belli oldu

03.10.2024 - 13:26 | Son Güncellenme:

TÜİK Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Ekim ayı kira zammı oranındaki üst sınır belli oldu. İşte detaylar...

Son dakika: Kira zam oranı belli oldu

Konut kiralarında yüzde 25 zam tavanının kaldırılması ve Eylül ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte konut ve işyerlerine yapılacak kira artış oranı da belirlendi.

Haberin Devamı

Zam oranı yüzde %63,47 olarak kaydedildi. Türkiye İstatistik Kurumu, Eylül ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı.

Buna göre normal koşullarda kira artışlarında baz alınan 12 aylık ortalama verisi de netleşti. Böylece Ekim ayında kiralara uygulanabilecek tavan zam oranı da netleşti. Ekim ayı zam oranı yüzde %63,47 oldu.  

‘FİYATLARDA ENFLASYONA GÖRE DÜŞÜŞ AZALACAK’

Konuyla ilgili milliyet.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı şu ifadeleri kullandı: “ Temmuz ve ağustos aylarında konut satışlarında önemli artışlar yaşanmıştı. Bunun eylül ayında da nispeten etkisinin süreceğini değerlendiriyoruz. Konut Fiyat Endeksi noktasında reel bazlı düşüş biraz daha azalacak.

Haberin Devamı

‘KİRA FİYATLARI YATAY SEYREDECEK’

Konut fiyatlarındaki artışlar enflasyonun altında gerçekleşmişti. Kiralarda da yaşanan artışlar nispeten bu ay itibarıyla şubat ayına kadar yatay seyir izliyor olacak.

İSTANBUL’DA KONUT FİYATLARI NE DURUMDA?

İstanbul genelinde konut fiyatları metrekarede 40 bin TL seviyelerine yaklaştı. 100 metrekare bir daire 4 milyon TL seviyesinde. Sıfır dairelerde bu rakam 45 bin TL seviyelerine çıkarken, eski yapılarda 30 bin TL'ye kadar düşebiliyor."