EkonomiEmekliler dikkat! Promosyonlarda ‘ekim’ ayarı

Emekliler dikkat! Promosyonlarda ‘ekim’ ayarı

03.10.2024 - 07:46 | Son Güncellenme:

Bankalar ekim ayı itibarıyla emekli promosyon tutarlarını güncelledi. Pek çok banka ek ödemelerle birlikte promosyon tutarlarını yukarı çekmeye çalışıyor. Bir kamu bankası geçtiğimiz dönemde çift promosyon ödemesi yapmaya başlamıştı. Peki şu anda en yüksek tutar ne kadar oldu? Ocak ayında emekli maaşına gelecek zamla birlikte emekli promosyonları ne kadar olur? İşte detaylar...

Emekliler dikkat Promosyonlarda ‘ekim’ ayarı

Milliyet.com.tr/ÖZEL Bankalarda emekliye promosyon yarışı son sürat devam ediyor. Ekim ayının gelmesiyle birlikte bankalarda promosyon ödemeleri güncellendi.

Haberin Devamı

Emekliler banka promosyon ödemesinin yanı sıra maaşlarını ilgili bankaya çektiklerinde düşük faizli kredi kullanım imkanı, EFT ve havalelerde bankaya komisyon ödememe, kredi kartı kullanım ücreti ödememe gibi birçok farklı imkandan da yararlanabiliyor.

Peki şu anda en yüksek ödeme tutarı ne kadar oldu? Ocak ayı zammıyla birlikte promosyonlarda ne kadarlık bir artış bekleniyor? Konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye açıklayan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz şu ifadeleri kullandı: “Bankaların anonim şirket hukuki yapısı ile kurulduğundan dolayı, serbest piyasa ekonomisi rekabeti doğurmaktadır. Bankaların halihazırda bu tür kampanyalar yapması çok doğal bir süreç. Özellikle son zamanlarda emekli sayısının fazlalaşmasıyla birlikte bankaların da pastadan alacağı pay doğru orantılı olarak yükselmektedir. Şu an itibarıyla emeklilere 24 bin TL’ye varan banka promosyonu ödemeleri söz konusu olmaktadır.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI BEKLENTİSİNE GÖRE OCAKTA PROMOSYONLAR NE KADAR ARTAR?

Emeklilerimiz kanun gereği Temmuz ve Ocak ayı olmak üzere yılda iki defa maaş farkları artmaktadır. Ocak ayında hedeflenen enflasyon Orta Vadeli Program’da %41,5 olarak güncellenmişti. İçinde bulunduğumuz yılda ilk altı aylık enflasyon verisini yani %24,73‘lük kısmı soyutladığımız zaman %13,45 civarında refah payı hariç bir veri elde etmiş oluyoruz. İşte bu veri doğrultusunda en yüksek 24 bin TL olan banka promosyonları 27 bin 500 TL seviyelerine kadar çıkabilir.

PROMOSYONUN YANI SIRA BANKANIN DİĞER FIRSATLARINA DA DİKKAT EDİLMELİ Mİ?

Her banka kendi içerisinde farklı kampanyalar yürütmektedir. Özellikle emeklilerimiz banka tercihi yaparken bütün bankaların emekliye tanıdığı avantajları göz önünde bulundurmalarının faydalı olacağı kanaatindeyim.

YÜKSEK PROMOSYON İÇİN YIL SONU MU BEKLENMELİ?

Bankalar ile emekliler arasında promosyon anlaşması cayma hakkı saklı kalmak suretiyle 3 yıllığına imza altına alınmaktadır. Eğer emekli iseniz bir banka ile promosyon sözleşmesini feshedip almış olduğunuz desteği geri ödemek şartıyla farklı bir bankaya tekrar sözleşme yaparak geçme hakkınız mevcut. Burada yapılan sözleşmelerde herhangi cayma hakkı olarak bir sınır mevcut değildir.

Haberin Devamı

Promosyon yenilemesi gelenler şimdiden banka ile anlaşabilirler. Yıl sonu eğer banka promosyonları daha da yükselirse ikinci bir başvuru yapabilirler. Tabi burada önceki alınan promosyon tutarını iade etmek gerektiğini hatırlatmak isterim.”