Ekonomi Son dakika: Çok sayıda öğrenciyi ilgilendiriyor! Erdoğan'dan kredi ve burs müjdesi

Son dakika: Çok sayıda öğrenciyi ilgilendiriyor! Erdoğan'dan kredi ve burs müjdesi

22.04.2022 - 20:56 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilerle yaptığı iftarda müjdeyi verdi. Erdoğan, "Öğrencilerimizin burs ve kredilerini ayın 6’sı ile 10’u arasında yatırıyorduk. Kredi ve burs ödemelerini mayıs ayı için 25’inden itibaren yatıracağız" dedi.

Son dakika: Çok sayıda öğrenciyi ilgilendiriyor Erdoğandan kredi ve burs müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan iftarını öğrencilerle birlikte yaptı. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Dedik ki ülkemizi 4 temel alan veya 4 temel esas üzerinde yükselteceğiz. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Dikkat ederseniz, ilk sıraya eğitimi yerleştirdik. Ülkemizde eskiden üniversite kapısında yığılma vardı ki akıl alır gibi değildi. Bizim girişimizde 10 öğrenciden 1 tanesi giriyordu, şimdi 10’da 10 kimseyi açıkta bırakmıyoruz. Üniversiteyi sayımızı 78’den 207’ye çıkardık. Şu anda üniversite olmayan il yok. Bunlar iş bilenin kılıç kuşananın böyle oldu. Şimdi biz ülkemizin her vilayetinde üniversitemiz var. Geçen hafta Hakkâri’deydim, haber vermeden gittik. Orada iftarımız askerimizle beraber yaptık. Ondan sonra Yüksekova’dan şehir merkezine girdik. Baktık ki maşallah öğretmenler gençler hepsi beraber orada bir pastanede oturuyorlar. Bizde onların yanına oturduk. Hocalarımızla gençlerimizle güzel bir akşam geçirdik. Akademisyen sayımızı 70 binden 182 bine çıkartarak bu yığılmayı da ortadan kaldırdık. Bu gün ülkemizde üniversite kontenjanlarımızla liseden mezun olan sayımız neredeyse aynı duruma getirdik. Artık gençlerimiz herhangi bir üniversite programına girmek için değil, istediği bölüme yerleşmek için rekabet ediyor. Birileri diyor ya yurt yok diyor. Yurtlarımızın sayısını 190’dan 778’e, yurt kapasitesini 182 binden 747 bine yükselttik. Bay Kemal’a sorarsan yurt yok diyor. Biz bununla kalmayıp öğrencilerimiz aylık 750 lira beslenme yardımından internete kadar her türlü imkanla destekliyoruz. Maddi imkansızlık sebebiyle hiçbir evladımız eğitim öğretimden geri kalmasın diye isteyen her öğrencimiz 850 lira burs veya kredi veriyoruz. Bu rakam yüksek lisansta bin 700 liraya doktora da 2 bin 550 liraya çıkıyor. Sadece bu yıl kredi veya burs alan 1 milyon 374 bin öğrencimiz var. " açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

KREDİ VE BURS MÜJDESİ

Erdoğan, "Öğrencilerimizin burs ve kredilerini ayın 6’sı ile 10’u arasında yatırıyorduk. Kredi ve burs ödemelerini mayıs ayı için 25’inden itibaren yatıracağız" dedi.