EkonomiRo-Ro için iş birliği

Ro-Ro için iş birliği

24.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Akçansa Port, uluslararası Ro-Ro işinde dünya çapında lider firmalardan biri olan Grimaldi Group ile gruba uluslararası Ro-Ro hizmeti sunulması konusunda anlaşma gerçekleştirdi.

Ro-Ro için iş birliği

Buna göre, Grimaldi Group’un Türkiye’deki temsilcisi olan ve Arkas Holding çatısı altında faaliyet gösteren Egekont, Akçansa Port ile yapılan stratejik iş birliği kapsamında 14 Eylül itibarıyla İstanbul Ambarlı Limanı’ndan İtalya’nın Trieste Limanı’na Ro-Ro seferlerine başladı. İlk etapta Türkiye’den haftada iki kez gerçekleşen seferler grubun sahip olduğu çevre dostu hibrit gemilerle gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz, “Ana faaliyet alanlarımız çimento ve hazır beton sektörleri olmakla beraber, sahip olduğumuz stratejik varlıkları etkin yönetmeye odaklanıyoruz. Akçansa Port markamız ile limanlarımızdan vermiş olduğumuz hizmetler aracılığıyla ülkemizin ticari faaliyetlerinin büyümesine her zaman destek oluyoruz. Sunduğumuz bu hizmet ile sanayimiz ve ticaretimiz için önemli bir alternatif de sağlamış oluyoruz” dedi.