EkonomiMadende arama kurtarma eğitimi

Madende arama kurtarma eğitimi

18.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, yıl sonuna kadar 3 bine yakın madenciye arama-kurtarma eğitimi verileceğini bildirdi.

Madende arama kurtarma eğitimi

MİTHAT YURDAKUL / Kütahya - Türkiye Madenciler Derneği’nin (TMD) maden arama-kurtarma ekiplerinin kaza ve doğal afetlerdeki müdahale kabiliyetlerini artırmak amacıyla düzenlediği 3. Maden Kurtarma Yarışması, Türkiye Kömür İşletmeleri’nin (TKİ) ev sahipliğinde Kütahya’daki Garp linyit işletmesinde başladı. Etkinliğin açılışında konuşan Tancan, “6 Şubat depremlerinden sonra özellikle maden ekiplerimizin kurtarmada göstermiş olduğu başarıları, daha nitelikli ve kaliteli hale getirmek amacıyla, bünyemizdeki madenle ilgili kuruluşlarımızda 11 adet kurtarma eğitim parkuru oluşturuyoruz. Bu yıl tahminen yıl sonuna doğru 3 bine yakın madenci arkadaşımız bu eğitimlerini tamamlamış ve herhangi bir kaza veya afet durumunda tam donanımlı olarak müdahaleye hazır halde olacaklar” dedi.

Haberin Devamı

TKİ Genel Müdürü Abdullah Çiftçi de, kurum bünyesindeki iş kazalarının sayısında son 20 yılda yüzde 85’lik ve son 10 yılda ise yüzde 30’luk bir azalma olduğunu belirtti.

TMD Başkanı Mehmet Yılmaz da madenciliğin stratejik önemine dikkat çekerek, “Ancak sektörümüzün ülke ekonomisine katkıları ve toplumsal kalkınmadaki pozitif etkilerinden ziyade maalesef zaman zaman yaşadığımız üzücü kazalarla gündeme geliyor. Madencilikte sıfır kaza hedefi için öncelikle iş güvenliği kültürünü köklü bir şekilde değiştirmemiz gerekiyor” dedi.