EkonomiKrediler düşüyor projeler hareketli

Krediler düşüyor projeler hareketli

28.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Düşüşe geçen konut kredisi faiz oranları tüketiciyi harekete geçirirken, konut projelerini de teşvik ediyor. Vakıf GYO 2.5 milyar TL’lik projesini ve geliştirdiği ödeme imkanlarını duyurdu.

Krediler düşüyor projeler hareketli

Eylül ayı boyunca düşüş trendine devam eden bankaların konut kredisi faiz oranları tüketiciyi harekete geçirdi. Enflasyon ve faizlerdeki bu gevşeme konut üreticilerini de yeni üretime yönelik teşvik ediyor. Buna göre beklemeye geçen yeni konut projeleri arka arkaya duyurulmaya başladı. VakıfBank tarafından kurulan Vakıf GYO da İstanbul Anadolu yakasındaki üçüncü konut projesi VSancaktepe Merkez’i satışa sundu. Toplam 2.5 milyar lira yatırımla hayata geçecek projede toplam 312 konut ve 20 adet ticari ünite bulunuyor. Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan, gayrimenkul sektörünün değer üretmeye devam etmesinin ülke ekonomisine katkı açısından çok kıymetli olduğunu belirterek, konut arzını artırmak ve konuta erişilebilirliğin kolaylaştırılmasının en önemli gündem maddeleri olduğunu söyledi. Piyasa öngörüleri ve stratejileri açısından Orta Vadeli Programı referans aldıklarını belirten İncehasan, “Yeni projemiz ile hem ülke ekonomimize katkıda bulunmak hem de sektördeki potansiyel ivmelenmeye liderlik etmek için harekete geçtik” dedi.

Haberin Devamı

Şirket kredi sunuyor

VSancaktepe Merkez’in, 1+1’den 4+1’e kadar değişen toplam 312 konut ve 20 adet ticari üniteden oluştuğu açıklandı. Buna göre proje, Millet Bahçesi’ne komşu ve yeni metro istasyonuna 3-4 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Projede şirket bünyesinde 48 aya varan esnek ödeme planları sunulurken VakıfBank başta olmak üzere, katılım bankaları da dahil anlaşmalı bankalardan kredi imkanı da bulunuyor. Kredi kullanımında 60 aya yüzde 1.76 vade oranı bulunuyor. Projede metrekare fiyatları 70 bin liradan başlarken, 3.5 milyar lira ciro bekleniyor.

2025 yılında ihale edilecek

Onur İncehasan, mevcutta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç büyük şehre yayılmış projelerinin bulunduğunu hatırlatırken, projelerdeki son bilgileri paylaştı. İncenasan, “İstanbul Finans Merkezi içinde yer alan Leed Gold sertifikalı VakıfBank Kuleleri, bölgenin sembol yapılarından biri haline geldi. Tablo Adalar ve Cubes Ankara projelerimizde ise yaşam başladı. Her iki projemizde bulunan az sayıda envanterimiz için satışlarımız devam ediyor. İzmir projemizi gelir paylaşımı modeliyle 2025’te tekrar ihale edip satışa başlamayı düşünüyoruz” dedi.