Ekonomiİş dünyasının deprem yardımları sürüyor

İş dünyasının deprem yardımları sürüyor

17.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş dünyasının deprem bölgesine yardımları devam ediyor. DenizBank’tan yapılan açıklamada, “2 bölge müdürlüğümüz, 64 şubemiz ve 1050 personelimiz ile faaliyet gösterdiğimiz bölgede, her ilde bir şubemizi ve ATM’lerimizin tamamına yakınını açık tutarak bankacılık faaliyetlerinin aksamaması için azami gayret gösterdik. İnsani yardımlarımız ile eş zamanlı olarak depremzedelerimize bankacılık faaliyetlerinde kolaylık sağlayacak önlemlerimizi de ivedilikle devreye aldık. 6 Şubat’tan itibaren gerçekleştirdiğimiz bütün ayni ve maddi yardımlarımıza ilave olarak hissedarımız ENBD ile birlikte depremzedelere 350 milyon TL nakdi bağışla da destek sağlıyoruz” denildi.

İş dünyasının deprem yardımları sürüyor

Şişecam, “Kamu kurumlarının koordinasyonu ile teknik ve insani yardımları içeren 45 TIR’ı bölgeye ulaştıran Şişecam’ın Gönüllü Acil Vaka Ekibi- SAVE, lojistik ve dağıtım desteği ile afetzedeler için canla başla çalışmaya devam ediyor. Yaptığı 25 milyon TL’yi aşan ayni yardımların yanı sıra İş Bankası ve iştiraklerinin gerçekleştirdiği nakdi yardımlar kapsamında 200 milyon TL’lik bağışla bölgeye maddi destek için harekete geçti” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Fuzul’den yapılan açıklamaya göre de depremin ilk gününden bugüne kadar gerçekleştirdiği nakdi ve ayni yardım tutarı 5 milyon TL’yi aştı. Biletinial ise deprem mağduru 10 kişiye, Biletinial’ın ofislerinin bulunduğu Bursa ya da İstanbul’da tercihine göre iş imkanı verecek. Şirket, bu 10 kişiye 1 yıl boyunca kira desteği de yapacak.

Vefa Group’un ön üretimli yapı sektöründe faaliyet gösteren firması Vekon da elindeki stok, şantiyesindeki ve showroomlarındaki yaşam konteynerlerini ilgili bölgelere gönderdi. Yapılan açıklamada, “Günde 60 adet yaşam konteynerini üretip ilgili bölgelerin ihtiyacına cevap verme gayreti içerisindeyiz” denildi. 

Fesleğen Catering de Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adana’nın merkezlerindeki mutfakları ile 315 bin depremzedeye yemek ulaştırdı.

Haberin Devamı

Bağış fonu

Philip Morris International da, depremden etkilenen bölgelerde acil ve orta vadeli ihtiyaçların karşılanması için 2 milyon dolar değerinde bağış fonu oluşturdu. Yapılan açıklamada, acil desteklerin bölgeye ulaştırıldığı ve desteklerin devam edeceği bildirildi.