EkonomiINSTAGRAM açılacak mı? Bakan Uraloğlu CNN Türk'te: Detaylar kaldı, bir an önce açılsın istiyoruz

INSTAGRAM açılacak mı? Bakan Uraloğlu CNN Türk'te: Detaylar kaldı, bir an önce açılsın istiyoruz

09.08.2024 - 17:13 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, INSTAGRAM'a getirilen erişim yasağıyla ilgili CNN Türk canlı yayınında konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Sadece İstanbul Havalimanı'ndan geçen sene 78 milyon yolcu seyehat etti. Biz Çukurovada'yız. Tarım ürürnlerini bu havalimanından gidecekleri yerlere götürmeyi planlıyoruz.

Haberin Devamı

ANKARA'DAKİ KAZA HAKKINDA

Siz bütün tedbirleri alırsınız ama her şey insanda bitiyor. Bu sabah olan kazada sürücü anlaşılan direksiyon başında uyuyor. Yolda uyuduğu fark ediliyor. Belirlenen hız sınırının üzerinde olduğunu görüyoruz. Hiçbir fren izi yok. 34 yıllık hayatımda ilk defa böyle bir kazaya şahit oluyorum. Tüm önlemleri alıyoruz. Tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet diliyorum.

INSTAGRAM AÇILACAK MI?

Katalog suçlar konusunda kendilerini uyardık. Instagram'a erişimi geçen hafta bugündü böyle bir erişim engelleme insiyatifini kullandık. Burası ticari bir şirket. 3 tane resmi toplantı yaptık. Onlardan adım bekliyoruz. Bir an önce açılmasını bekliyoruz. 

"BİR AN ÖNCE ÇÖZELİM İSTİYORUZ"

Bu platformların hiçbir bildirim yapmadan hesapları bloke ettiğini, kaldırabildiğini ve bazı paylaşımları komple engelleyebildiğini belirten Uraloğlu, “Sonuçta özel bir şirkettir elbette. Onun da kuralları kaideleri olacak; ama yerine göre sizin kanunlarınıza hilaf şeyler yapabiliyorlar. Dolayısıyla hani biz bunun kesinlikle sosyal medya platformlarının faaliyetlerini sürdürülmesinden yanayız; asla bir yasakçı zihniyet içerisinde değiliz.” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Uraloğlu, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını vurgulayarak, “Bizim katalog suçları dediğimiz toplumumuzun ülkemizin hassasiyetleri dediğimiz konular var. Sürekli bildiriyoruz ve dün tekrar arkadaşlarda değerlendirdik. Biz gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz, yeni bir sosyal medya yasaklanmasıyla ilgili bizim aktif olarak sürdürdüğümüz bir çalışma yok. Ama her halükârda takip ediyoruz her halükârda denetliyoruz. Bir çocuk oyun portalinin engellenmesiyle ilgili Adana’daki Altıncı Sulh Ceza Mahkemesinin aldığı karar gereğini biz yapmak noktasındaydık BTK olarak, onu da yaptık. Böyle bir platform olduğu ve bu kadar takipçisi olduğu benim gündemime gelmemişti; ama mahkemenin yasaklama gerekçelerine baktığımız zaman gerçekten çocuklarımızın da nelerle muhatap olduğuna hep beraber bakmamız lazım, bunlar bizim çocuklarımız. Mahkeme kararında sadece uygulama noktasındayız.” dedi.