GündemAnkara'daki feci kazada şok detaylar! Görgü tanıkları anlattı

Ankara'daki feci kazada şok detaylar! Görgü tanıkları anlattı

09.08.2024 - 14:00 | Son Güncellenme:

Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında yolcu otobüsünün köprü ayağına çarpması sonucu çok sayıda kişinin öldüğü kazaya ilişkin detaylar ortaya çıkıyor. Meydana gelen feci kaza öncesi otobüsün görüntülerine ulaşıldı.

Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında yolcu otobüsünün köprü ayağına çarpması sonucu ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 26 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, İzmir'den Ağrı'ya gitmek üzere yola çıkan ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait 04 AAV 951 plakalı yolcu otobüsü, sabaha karşı Olukpınar köyü yakınlarında yoldan çıkarak köprü ayaklarına çarptı.

Haberin Devamı

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri otobüste sıkışanları kurtardı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Kazanın meydana geldiği güzergah trafiğe kapatıldı. Ankara Valisi Vasip Şahin, ilk belirlemelere göre kazada 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 26 kişinin yaralandığını bildirdi.

ŞOK DETAY: 3-4 KİLOMETRE KALA YALPALAMAYA BAŞLADI

Kaza sırasında otobüsün arkasında seyreden otomobilin sürücüsü Murat Türkoğlu, Polatlı'ya gittiklerini belirterek, "Temelli'den beraber çıktık, arkalı önlüydük zaten. Otobüs biraz hızlıydı, buraya 3-4 kilometre kala yalpalamaya başladı, sonra köprüye çarptı. Otobüsten fırlayan parçalar aracımıza isabet etti. Arkadan selektör yaptık, kornaya bastık ama duymadı." diye konuştu.

Haberin Devamı

 GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI! FACİAYA 150 METRE

Otobüsün son görüntüsü, kaza yerine yaklaşık 150 metre öncesinde bir petrol istasyonunun güvenlik kameralarına yansıdı.

Ankaradaki feci kazada şok detaylar Görgü tanıkları anlattı

YETİŞİN MESAJI

Kazada yaralanan 27 kişiden 9'u Bilkent Şehir Hastanesi'nde, diğerleri de farklı hastanelerde tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden 9 kişinin cesedi, yapılan incelemelerin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Otobüste, Doğubayazıt'ta yakınlarının cenazesine katılan 8 kişilik Bayar ailesinin de bulunduğu öğrenildi. Bayar ailesinin yakınlarından Engin Aydemir, "Dayı kızlarım, eşleri, çocukları toplam bizim aileden 8 kişi araçtaydı. Burada kaza yapmışlar. Bir hafta önce İzmir'den Doğubayazıt'a cenazeye gitmişlerdi. Oradan tekrar İzmir’e dönerken sabah saatlerinde kaza yaptılar. 8 kişiden 3’ü yaralı. Yaralı olan bizi telefonla arayarak haber verdi, 'Biz kaza yaptık' diyerek konum attı, 'Yetişin' dedi. Diğer kişiler hakkında bize hala bilgi vermediler" dedi.

Ankaradaki feci kazada şok detaylar Görgü tanıkları anlattı

'O ANDA BAĞIRIŞ VE ÇAĞIRIŞ VARDI'

Hastanede tedavisi tamamlanan yaralılardan bazıları taburcu edildi. Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan yaralılardan Zahir Muş (35) ve kızı Berra Muş (10) taburcu edildi, diğer kızı Hatice Nur Muş'un (15) ise tedavisi sürüyor. Zahir Muş, memleketleri Yozgat'tan İzmir'e gitmek için otobüse bindiklerini söyleyerek, "Akraba ziyaretinden dönüyorduk. Kazayı ben hatırlamıyorum, o anda uyuyordum, sadece sese ve şiddete uyandım. Arabanın çarptığını duydum; ama o anda zaten bağırış ve çağırış vardı. 20 numaralı koltukta oturuyordum, yanımda küçük kızımla birlikte. Şu anda sağlık durumumuz iyi" dedi.

Haberin Devamı

Ankaradaki feci kazada şok detaylar Görgü tanıkları anlattı

OTOBÜS RÖTAR YAPINCA BİLETİNİ İPTAL ETMİŞ

9 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişinin yaralandığı kazada otobüsün yolcu listesinde ismi bulunan Faruk Kaya'nın (18), Ağrı'dan yola çıkan otobüsün yolda arıza yaptığı ve gecikeceğinin telefonla bildirilmesi üzerine biletini iptal edip, başka bir firmadan bilet aldığı ortaya çıktı. Başka bir otobüsle Manisa'ya giden Faruk Kaya, yoldayken kaza haberini aldığını söyledi. Faruk Kaya, "Ankara’dan Manisa’da yaşayan arkadaşımın yanına gidecektim. Gece saat 02.00'de biletim vardı; ancak firma beni aradı ve otobüsün arıza yaptığını, saat 04.00 gibi geleceğini söyledi. Ben de biletimi iptal ederek, başka firmadan bilet aldım. Zaten otobüs daha Ankara’dan çıkmadan kaza olmuş. Son anda biletimi iptal etmem yaşamama sebep oldu. Ben de şaşkınlık içindeyim, kendim için mutluyum; fakat yolcular için üzgünüm" diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞOFÖR DİREKSİYON BAŞINDA UYUYAKALMIŞ!

Ankara'da meydana gelen kazayla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraoğlu, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, "İlk bilgilere göre sürücü direksiyon başında uyuyakalmış" dedi.

HURDAYA DÖNEN OTOBÜS 9 SAATLİK ÇALIŞMA SONUCU KALDIRILDI

İçerisinde 39 kişinin bulunduğu öğrenilen otobüsün enkazı ise ekiplerin 9 saatlik çalışması sonucu vinç yardımı ile kaldırıldı. Kazaya uğrayan otobüsün Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne (AŞTİ) hiç uğramadığı ve terminal yakınlarında bir süre yolcu bekledikten sonra yoluna devam ettiği öğrenildi. Kaza sebebiyle bir kısmı trafiğe kapatılan yol ise enkazın kaldırılmasının ardından tamamen araç geçişine açıldı.

Ankaradaki feci kazada şok detaylar Görgü tanıkları anlattı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında meydana gelen otobüs kazasına ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirirken, 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini aktardı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Tunç, Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında meydana gelen otobüs kazasına ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi. Bakan Tunç cumhuriyet başsavcıvekili koordinesinde 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirtti.
Hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Tunç, yaralı vatandaşlara şifalar diledi.

Haberin Devamı

KAZADAN YARALI KURTULAN KÖPEK TEDAVİ ALTINDA

Ankara'da meydana gelen kazada, otobüste bulunan 6 aylık kangal cinsi köpek yaralı kurtuldu. Köpek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye alındı. Köpeğin sahibine ulaşılması için çip kontrolü yapıldı. Ancak hayvanın üzerinde çipe rastlanmadı. Veteriner Hekim Aslı Ceren Kaya, gelen bir telefon ile otobüs kazasında yaralandığını öğrendikleri köpeği alıp, merkeze getirdiklerini söyledi. Kaya, "5- 6 aylık bir kangal melezi. İlk geldiği zaman genel durumu iyi görünüyordu. Gerekli enjeksiyonları hemen yaptık. Daha sonra görüntüleme tetkiklerine başladık. Görüntüleme tetkiklerinde birkaç kırığa rastlandı. Bu kırıklar dostumuzun ağır travmatik oluşunu gösterdi. O kırıklar elbette tedavi ve rehabilitasyon gerektiren kırıklar ve yaralar. O yüzden de bünyemiz altında tedavimiz hızla devam edecek. Dostumuzun sahibine ulaşmak için çip kontrolü yapıldı. Herhangi bir çipe rastlanmadı. O yüzden de şu an dostumuz özel bir görev şeklinde bizle beraber kalacak. Elbette sahibi ulaşacaktır bize. Tedavi sürecinde ve rehabilitasyon sürecinde bizimle beraber kalacak. Sahibi de beklenecek" dedi.

Ankaradaki feci kazada şok detaylar Görgü tanıkları anlattı

Ankaradaki feci kazada şok detaylar Görgü tanıkları anlattı