GündemİBB, Paris'te bina mı kiraladı? Günlük değil, haftalık 249 bin euro

İBB, Paris'te bina mı kiraladı? Günlük değil, haftalık 249 bin euro

09.08.2024 - 16:26 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Paris'te açılan "İstanbul Evi" haftalık kirasıyla tartışmaların odağında. Günlük kirasının 10 milyon olduğu iddia edilmişti. İBB açıklama yaptı, haftalık 249 bin euro yani yaklaşık 9 milyon TL kira ödendiğini duyurdu. İBB'ye AK Parti'den tepki var.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, olimpiyatların yapıldığı Fransa'nın başkenti Paris'te bina kiralayıp parti düzenlemesi gündemde. Binaya günlük 300 bin euro, yani Türk Lirası olarak yaklaşık 10 milyon lira ödendiği iddia edildi. Tepkiler sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 'Günlük değil, haftalık ödüyoruz' mesajı verildi.

Haberin Devamı

Fiyat için de 249 bin euro, yani yaklaşık 9 milyon Türk Lirası ödedik denildi. Tartışmaların odağında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Paris masrafları var.

İstanbul Evi'ne ilişkin eleştirilere yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, "Paris’teki İstanbul Evi ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir" dedi. Binanın fiyatının günlük 10 milyon değil, haftalık yaklaşık 9 milyon TL olduğunu söyledi.

"İBB BÜTÇESİNDEN PARA HARCANMAMIŞTIR"

Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Evin haftalık kirası 249 bin euro olup, tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilere lütfen itibar etmeyiniz" dedi.

Haberin Devamı

AK PARTİ'Lİ KABAKTEPE'DEN TEPKİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de, Paris’in ünlü moda müzesi Palais Galliera'nın kiralanmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul’un kaynakları ile bu mekânda düzenlenen eğlenceler şehrin ve İstanbulluların hangi sorununu çözmektedir?" dedi.

Ayrıca, "Adı geçen mekân; kültürü, sanatı ve tarihi zenginlikleri ile İstanbul'umuzu tanıtmak için mi yoksa bir grup CHP'linin İBB imkânları ile Paris'te gezip-tozup tatil yapabilmeleri için mi kiralanmıştır?" ifadelerine de yer verdi.

Yazarlar