EkonomiHizmet üretim endeksi azaldı

Hizmet üretim endeksi azaldı

15.01.2025 - 11:01 | Son Güncellenme:

Hizmet üretim endeksi, 2024 yılının kasım ayında yıllık bazda yüzde 0,9 artarken aylık bazda yüzde 0,2 azalış kaydetti.

Hizmet üretim endeksi azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım 2024'e ilişkin hizmet üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre endeks, geçen yılın kasım ayında 2023'ün aynı ayına kıyasla yüzde 0,9 arttı.

Haberin Devamı

Alt sektörler incelendiğinde yıllık bazda, gayrimenkul hizmetleri yüzde 11,6, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 6,9, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 3,1, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 2,5 ve idari ve destek hizmetleri yüzde 2,2 artarken, ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 3 azalış gösterdi.

Hizmet üretim endeksi, 2024 yılının kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde aylık bazda, gayrimenkul hizmetleri yüzde 3,2, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 1,2 ve bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 0,7 artış gösterirken konaklama ve yiyecek hizmetleri oranı aynı kaldı. İdari ve destek hizmetleri yüzde 1,1, ulaştırma ve depolama hizmetleri ise yüzde 0,9 azaldı.

KEŞFETYENİ
Tolga Sarıtaş baba oluyor! Bebek haberi sonrası ilk paylaşım
Tolga Sarıtaş baba oluyor! Bebek haberi sonrası ilk paylaşım

Cadde | 20.04.2025 - 12:15

Şimdilerde TRT'de yayınlanan Teşkilat dizisinde başrol oynayan ve Altay karakterine can veren Tolga Sarıtaş ve eşi Zeynep Mayruk'un bebek bekledikleri iddia edildi. Çiftin çıkan haberler sonrası sosyal medya paylaşımları dikkatlerden kaçmadı.