11.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Hisarcıklıoğlu, Milliyet’in sponsorları arasında olduğu, TOBB ve Etohum işbirliğiyle gerçekleştirilen Startup İstanbul Konferansı’nın dünkü final günü açılış konuşmasında, girişimci dostu politika oluşturulması konusunda ulusal seviyede kamu sektörüyle yakından çalıştıklarını söyledi.
Konferans katılımcılarının yüzde 80’inin yabancı ülkelerden geldiğini ve hayatlarında ilk defa İstanbul’u ziyaret ettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, bunun konferansın başarısında büyük bir faktör olduğunu dile getirdi.
İstanbul’un birçok çok uluslu şirketin bölgesel merkezine ev sahipliği yaptığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
Pratik yapmak şart...
“Çok uluslu şirketler, birden çok ülkedeki operasyonlarını buradan yürütüyorlar. İstanbul, dünyanın en büyük 18. ekonomisinin iş merkezidir. Toplam yabancı ticaret hacmi 350 milyar dolara ulaşmış bulunmaktadır. Doğrudan dış yatırım hissesi 170 milyar dolara ulaştı. İkinci olarak, İstanbul’un coğrafi pozisyonu ideal. Uçakla üç saatten az bir sürede Avrupa’nın her köşesine ve Asya’da birçok merkeze ulaşmak mümkün.
Üçüncü olarak, şehir yabancı sakinlerine yüksek yaşama standartları sağlıyor. İstanbul, herkesin kendini evinde hissettirecek bir şeyler bulabileceği çok kültürlü bir şehir.
Yüksek kaliteli araştırma üniversiteleri, etkin çalışan iş geliştirme merkezlerine ek olarak yüksek oranda hücresel iletişim ve internet hizmetleri sayesinde İstanbul dünyanın her yerinden gelecek girişimcilerin startuplarını başlatmak ve geliştirmek için fırsatlarla dolu.
İstanbul sadece büyük şirketlerin değil, Asya, Avrupa ve Afrika’dan startupların da merkezi olarak konumlanabilir. Startup İstanbul, İstanbul’u küresel bir girişimcilik merkezi yapmanın ilk adımıdır. Biz, sizleri ileriye gitmek konusunda desteklemekte kararlıyız. Çünkü girişimcilik ne bilim, ne de sanattır. Girişimcilik pratik gerektirir.”