EkonomiEvden işe jetle gidecek

Evden işe jetle gidecek

24.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Amerikan kahve devi Starbucks’ın yeni CEO’su olarak atanan Brian Niccol’a Kaliforniya eyaletindeki Newport Beach’teki evinden şirketin merkezinin yer aldığı Seattle’a taşınmak yerine 1.600 kilometrelik mesafe için şirketin jetini kullanma hakkı verilmesi tartışmaya neden oldu.

Evden işe jetle gidecek

Starbucks’ın kamuoyuna açıklanan yeni CEO’ya yönelik teklif mektubuna göre, 9 Eylül’de şirketin başına geçecek olan Niccol Newport Beach’teki evinde yaşayabilecek ve 1600 kilometre uzaklıktaki Starbucks’ın merkez ofisine kurumsal bir jetle gidip gelebilecek. 50 yaşındaki Niccol, yeni görevinde yıllık 1.6 milyon dolarlık temel maaş alacak ve performansına bağlı olarak 3.6 milyon ila 7.2 milyon dolar arası yıllık nakit ikramiye kazanma fırsatına sahip olacak. Yeni CEO 23 milyon dolara kadar yıllık hisse senedi ödüllerine de hak kazanacak.

Haberin Devamı

CNBC ve BBC’nin haberlerine göre Niccol, 2018 yılında Chipotle CEO’su olduğunda da benzer bir anlaşma müzakere etti. O zamanlar yemek zincirinin merkezi Denver Colorado’daydı ve Chipotle’daki görevinden önce Taco Bell’in CEO’su olarak görev yapan Niccol, Taco Bell’in Irvine Kaliforniya’daki merkez ofisine arabayla 15 dakika uzaklıktaki Newport Beach’te yaşıyordu. Chipotle, Niccol’un atanmasını duyurduktan 3 ay sonra merkezini Denver’dan Newport Beach’e taşıdı. Starbucks, teklif mektubunda ayrıca Niccol için Newport Beach’te kendi seçtiği bir asistanla birlikte uzaktan bir ofis kuracağını da belirtiyor.

BBC’ye konuşan Starbucks sözcüsü, Niccol’un şirketin dünyanın dört bir yanındaki ortaklarını ya da müşterilerini ziyaret etmediği zamanlarda büyük çoğunlukla şirketin Seattle’daki ofisinde olacağını söyledi.