Ekonomi‘Borsa, kripto vergileri gündemimizden düştü’

‘Borsa, kripto vergileri gündemimizden düştü’

25.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz hisse senetleri ve kripto piyasasından elde edilen kazançları vergilendirme planlarının rafa kaldırıldığını açıkladı. Yılmaz ayrıca bu yıl yeni vergi paketi öngörmediğini de söyledi.

‘Borsa, kripto vergileri gündemimizden düştü’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Bloomberg’e verdiği röportajda ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Türkiye’nin bu yıl için ek bir vergi paketi düşünmediğini söyledi. Röportajda “Finans kuruluşları 2025’te enflasyon muhasebesine geçecekler mi, geçmeyecekler mi?” sorusunu yanıtlayan Yılmaz, “Bir süre sonra bu Türkiye’nin gündeminden düşecek. Belki gelecek yıl da bunu tartışacağız ama 2026’da muhtemelen böyle bir tartışma olmayacak” dedi.

Haberin Devamı

Enflasyonda tek hane hedefi

Yılmaz, dalgalı kur rejimine atıfta bulunurken, “Sadece manipülatif, spekülatif hadiselere Merkez Bankası’nın müdahale etmesi gerekiyor. O da kanuni görevi zaten. Enflasyonla mücadele eden ülkelerde kendi milli paralarının güçlenmesi doğal bir sonuçtur” dedi. Enflasyon ve faiz oranlarına ilişkin ise Yılmaz, “Her ikisi de 2013’te tek haneliydi. Dolayısıyla tekrar öyle bir tabloyu oluşturmak bizim siyasi hedefimiz. Benim şu aşamada bir tarihten bahsetmem doğru olmaz. Ama önümüzdeki süreç elbette ki enflasyonun da faizlerin de düşeceği bir süreç olacaktır” diye konuştu.

Yılmaz, tasarruf programı çerçevesinde şimdiye kadar sağlanan tasarrufun TL karşılığının ve gelecek dönemde bütçe açığının hangi bütçe kalemindeki kesintilerle düşürüleceği sorusu üzerine de “Orada net bir şeyimiz yok. Yıl sonu geldiğinde belki bütün bu kalemlere bakılarak bir hesaplama yapılabilir” derken, paketin tasarrufla birlikte verimliliğe de odaklandığını söyledi.