EkonomiBitlis’te ipliğe dev yatırım

Bitlis’te ipliğe dev yatırım

07.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kiler Holding tarafından 85 milyon dolar yatırımla kurulan “Open-End ve Ring-İplik Üretim Tesisi” Bitlis’in kalkınmasında önemli rol oynayacak. Yüzde 65 kadın çalışan oranına sahip Tesis, ‘Sıfır Atık’ ilkeleri ve tamamen ‘yenilenebilir enerji’ ile faaliyet göstererek bölge istihdamına ‘can suyu’, Türkiye sanayisine örnek olacak.

Bitlis’te ipliğe dev yatırım

Dünyaca ünlü Ege pamuğu ile üretim yapacak Kiler İplik Fabrikası sayesinde, pamuk çiftçisine de yıllık 48 milyon dolar katkı sağlanması planlanıyor. Üretime iplik ile başlayan tesiste polyester ve kumaş üretimini de sağlayacak diğer etapların üç yıl içinde tamamlanmasıyla yatırım miktarı 200 milyon doları, sağladığı istihdam ise 1000 kişiyi bulacak.

Haberin Devamı

Kiler İplik Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Kiler, “Bitlis, bizim doğduğumuz, büyüdüğümüz yer. Gençliğimizde yaşadığımız sorunları, yokluğu, bugünün gençleri yaşamasın istiyoruz. O nedenle daha az kazanacak olsak da bu yatırımı Bitlis’te, memleketimizde hayata geçirdik. Avrupa ülkelerindeki global markalara satış yapmayı hedefliyoruz. Bunun için en kaliteli ham madde ve üretim teknolojisiyle en kaliteli ürünleri sunacak ve ‘Bitlis’te bir dünya markası’ yaratacağız inşallah. 16 ile 80 numara arasında yani her türlü ipliği üretebilen bir kapasiteye sahibiz. Ürünümüzün kalitesinden haberdar olan iç piyasadan siparişler alıyoruz. Yıl sonuna doğru ihracata da başlayacağız” dedi.