EkonomiBakan Kurum'dan yangın uyarısı!

Bakan Kurum'dan yangın uyarısı!

17.08.2024 - 13:15 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'da AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Bakan Kurum "Meteoroloji sıcak ve rüzgar uyarısına devam ediyor. Vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyorum. Hasar tespit çalışmaları yapıyoruz" dedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla bağlantı yaparak "Sizlere olan inancım, güvenim tamdır, Malatya'ya olan güvenim tamdır" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Malatya bizim gururumuzdur, iftihar tablomuzdur. Battalgazi'nin evlatlarısınız. Turgut Özal'ı çıkarmış yiğitlersiniz. Sizin bu coşkunuz gönül coğrafyamızın yüz yıllık hasretini dindiriyor.

Haberin Devamı

Ben kıymetli dava arkadaşlarım ben 72 ayrı noktada meydana gelen ve vatandaşlarımızı endişeye sevk eden yangınlar nedeniyle milletimize geçmiş olsun diyorum. Meteoroloji sıcak ve rüzgar uyarısına devam ediyor. Vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyorum. Hasar tespit çalışmaları yapıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatyalılara mesajı şöyle: Sabri Bey ziyaretimdeydi, kendisiyle Malatya'yı konuştuk, bunların yürütmesiyni yaptık. Malatya'yı ziyaret ederek yeni dönemin adımlarını sizlerle beraber atacağız. Sizlerden beklentilerim var. Artık yeni dönemde kongrelerle birlikte güçlü hazırlığı gerçekleştireceğiz, sizlere olan inancım, güvenim tamdır, Malatya'ya olan güvenim tamdır.

Yangınların kontrol altına alındığı noktada hasar tespit çalışmalarını başlattı. Afette etikelenenlerin yaralarını hızlıca saracağız. Milletimizin her anında hep yanında olacağız.

Haberin Devamı

"TÜM EKİBİMİZLE SAHADAYIZ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ"

Bizim meselemiz bizim yolumuz güçlü Türkiye yoludur. Malatya için gece gündüz demeden çalıştık. 8340 yeni yuvada Malatyalı hemşerilerimiz güven içinde yaşıyor. Tüm ekibimizle sahadayız. Canla başla çalışıyoruz.

76 bin yeni yuvamızı vatandaşlarımıza teslim ettik. 24 bin konutumuzu daha teslim edeceğiz. Eylül ayında toplam 100 bin konutumuzu teslim etmiş olacağız.

Yeni temelleri atıyoruz. Yıl sonuna kadar da 200 bin konutumuzu afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. 7881 konutumuzu Malatya'da depremzede ailelerimize teslim ettik.