EkonomiBakan Kurum: “Kentsel dönüşümle Bitlis’te açık hava müzesi inşa ettik”

Bakan Kurum: “Kentsel dönüşümle Bitlis’te açık hava müzesi inşa ettik”

25.08.2024 - 15:35 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Bu millete yerel seçimlerden önce ‘deniz’ gibi vaat verip, seçimden sonra bir bardak suyu bile çok görenleri rahatsız etmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, Cumhur İttifakımızla birlikte, CHP zihniyetinin keyfini kaçırmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Kurum: “Kentsel dönüşümle Bitlis’te açık hava müzesi inşa ettik”

Bitlis’te Kent Meydanı Projesini başlattıklarını belirten Bakan Kurum, “Bitlis Deresi’ni hızlıca ıslah ettik. Millet bahçemizle yeşille donattık. Bitlis’te bir açık hava müzesini inşa etmenin gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıl dönümü etkinliklerinin gerçekleştiği Bitlis’te konuştu. Bakan Murat Kurum, Bitlis’in yeni yatırımlarla hak ettiği konuma hızla yükseldiğine dikkat çekerek, “Ama Bitlis için çalıştıkça, eserlerimizden ve hizmetlerimizden rahatsız olanlar var. Rahatsızlar; çünkü AK Parti’miz, Cumhur İttifakımız her yeni yatırımla biraz daha güçlenmektedir” dedi.

“BİZ, DAHA ÇOK MAKAS BİRİKTİRECEĞİZ”

“Cumhurbaşkanımızın kestiği her kurdele, elindeki her makas onların keyiflerini kaçırıyor” diyen Bakan Kurum, konuşmasına şöyle devam etti: Onlar ne yaparsa yapsınlar. Biz, daha çok makas biriktirecek, daha çok kurdele keseceğiz. Bu millete yerel seçimlerden önce ‘deniz’ gibi vaat verip de seçimden sonra bir bardak suyu bile çok görenleri rahatsız etmeye devam edeceğiz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Cumhur İttifakımızla birlikte, CHP zihniyetinin keyfini kaçırmaya devam edeceğiz. Umudun, icraatın, geleceğin adı olmaya devam edeceğiz. Onlara cevabımızı çok çalışarak vereceğiz. Başımızdaki baretle, sırtımızdaki yelekle, ayağımızdaki çizmeyle, gömleğimizdeki tozla vereceğiz. Bu alnımızdaki terle vereceğiz. Bu millet için uyku yüzü görmeyen liderimizin Cumhurbaşkanımızın yanında Bitlis Kalesi gibi dimdik duracağız.

Haberin Devamı

“BİTLİS SELÇUKLU EMANETİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 yıl önce söylediği “Bitlis Selçuklu emanetidir; Bitlis’te tarih yeniden güneşi görmeli” talimatını hatırlatan Bakan Kurum, şöyle devam etti: Biz de hemen, çalışmalarımıza başladık. İstedik ki Bitlis’in çocukları, bu köprülerde yürüsün, tarihle büyüsün, mimariyle yaşasın. İstedik ki Bitlis’in gençleri, açtığımız yollarda gezsin, Selçuklu’yu tanısın, kültürümüzü tanısın. Bu hayalle, hemen tarihçilerimizle, mimarlarımızla, mühendislerimizle Atatürk’ten Gazibey’e, Hersan’dan Müştakbaba’ya kadar, 4 mahallemizi içine alan önemli bir çalışma başlattık.

50 BİN METREKARELİK ALAN BOYUNCA DERE ISLAHI

Bitlis Kent Meydanı Projesi ile Mutki Köprüsü’nden başlayıp Ulu Cami’ye kadar devam eden dere güzergahını baştan aşağı yenilediklerini ifade eden Bakan Kurum, “Dere yatağında bulunan konut ve dükkanlarıyla burada çok önemli bir kentsel dönüşüm projesi başlattık. Burada hak sahibi olan vatandaşlarımıza yeni evler, yeni işyerleri verdik. Tam 50 bin metrekare büyüklüğündeki bu alan boyunca uzanan Bitlis Deresi’ni, hızlıca ıslah ettik. Millet bahçemizle, parklarımızla yeşille donattık. Şimdi hep birlikte, Bitlis’te bir açık hava müzesini inşa etmenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.