Ekonomi5 yıldızlı iftar sofraları

5 yıldızlı iftar sofraları

20.08.2008 - 11:13 | Son Güncellenme:

İstanbul’daki beş yıldızlı oteller iftar seçeneklerinde yarışıyor. İftar menülerinin fiyatları 55 ile 165 YTL arasında değişiyor.

5 yıldızlı iftar sofraları

Ramazan ayını özel hazırlanan sofralarda
geçirmek isteyenler için, İstanbul’daki beş yıldızlı otellerde
birbirinden leziz iftar seçenekleri bulunuyor. İftar menülerinin
fiyatları 55 ile 165 YTL arasında değişiyor.
AA muhabirinin, çeşitli otellerden aldığı bilgiye göre, Tarihi Çırağan
Sarayı’nda muhteşem Boğaz manzarasına sahip Tuğra Restaurant’da ramazan
şöleni sıcak pideler, taze hurmalar, pastırma, sucuk, gravyer, imam
bayıldı gibi birbirinden leziz iftariyeliklerle başlıyor.
Gerdan, tavuk ve mercimek çorbası, ara sıcaklar, mekik ve paçanga
böreği, mantı, yumurtalı et kavurma gibi tatların sunulduğu iftar
menüsünde, ana yemek olarak kuzu incik, kuzu kolu tandır, levrek
buğulama, tavuk budu şiş ya da tas kebap yer alıyor. Menüde, tatlı
olarak aşureden zerdeye, güllaçtan baklavaya nefis seçenekler sunuluyor.
Fasıl eşliğindeki iftar menüsünün fiyatı kişi başına 165 YTL.
Laledan Restaurant ise fasıl müziği eşliğindeki açık büfede meyve
şerbetleri, kompostolar, zeytinyağlı sebzeler, kısırdan kerevize çeşit
çeşit salatalar, füme Çerkez peynirinden Kars peynirine peynir köşesi,
pastırmadan salama, füme hindiden füme somona bu aya özel ramazan
şarküteri büfesi, çorbalar, peynirli menemenden su böreğine, dolmadan
sumaklı sote kuzu ciğerine ara sıcaklar, etli bamyalı güveç, islim
kebabı, sakızlı levrek balığı ile güllaç çeşitlerinden cevizli kabak
tatlısına, şekerpareden lokmaya gibi tatlı çeşitleri sunuluyor. Laledan
Restaurantın menüsünün fiyatı 150 YTL.
İftar sofraları zenginliğinin yaşanabileceği özel mekanlardan biri de
Polat Renaissance İstanbul Hotel. İftariyelikleri, eski İstanbul’un
özgün lezzetleri, otelin özel menüleri, geleneksel tatlıları ve
şerbetleri ile fasıl müziği eşliğinde sunan otelde, Daphne
Restaurant&Grill’de açık büfe iftar kişi başı 75 YTL, Marmara Balık
Lokantası’nda İftar menüsü 65 YTL, davet menüsü ise 65 ila 80 YTL
arasında değişiyor.
Mövenpick Otel’deki Azzur Restaurantta ise iftariyelikler, çorbalar,
ramazan pideleri, baklava böreği, zeytinyağlı çeşitleri, saray usulü
pastırmalı tavuk rulosu, güllaca sarılmış iç pilavlı kuzu tandır, zırh
ile çekilmiş kebap çeşitleri, kuzu şaşlık kebabı, sütte marine edilmiş
kuzu şiş, tereyağlı mantı, keşkek gibi Türk damak tadını yansıtan pek
çok yemek, güllaç, ayva tatlısı, cevizli incir dolması, kabak tatlısı
gibi Türk ve Osmanlı tatlıları, kızılcık ve üzüm şerbeti eşliğinde
sunuluyor. Fasıl müziğinin bulunduğu iftarın kişi başına maliyeti 95
YTL.
The Green Park Hotels Resorts bu yıl iftar sofralarını geleneksel Türk
mutfağının en seçkin lezzetleriyle şenlendiriyor. The Green Park,
Taksim, Merter, Bostancı ve Kocaeli Maşukiye’deki Resort Kartepe
otellerinde, ramazanın manevi atmosferini yaşatmak için "Osmanlı
Mutfağı"nın zengin yemeklerini hazırlıyor.
Hurma, pastırma, sucuk, cevizli tulum peynir, dil peyniri, tereyağ, bal,
reçel, Ezine peyniri, kornişon turşu, zeytinyağlı yaprak sarma, limon,
domates, salatalık, biber söğüş, siyah zeytinden oluşan iftar tabağının
yanında, Osmanlı usulü tutmaç çorba, saraylı soğan böreği, mevsim
salata, zencefilli sosta marine edilmiş piliç but ızgara, portakallı
fıstıklı irmik helvası, keçiboynuzu şerbeti, demirhindi şerbeti,
kızılcık şerbeti, nar şerbeti seçenekleri sunuluyor.

Haberin Devamı

CEYLAN INTERCONTİNENTAL’DA SEMAZEN GÖSTERİSİ

Ceylan InterContinental’da ise Boğaz manzarasına nazır Safran
Restaurantta, Ramazan Ayı menüsü iftariyelikler, çorbalar,
zeytinyağlılar, börekler, salatalar, kavurmalar, karışık ızgara
çeşitleri, tavuk yemekleri, etli pazı dolması, kuzu tandır, çentik
kebap, hünkarbeğendi, bonfile ve leziz tatlılar, meyve suları, sınırsız
çay ve kahve, şerbet ve bozadan oluşuyor. Bu leziz yemeklerden tatmanın
bedeli ise 80 YTL.
The Brasserie de de her damak zevkine hitap menüsünde zengin
iftariyelikler, çorbalar, zeytinyağlılar, börekler, salatalar, bıldırcın
dolması, et ve tavuk yemekleri, leziz tatlılar, sınırsız çay ve kahve
bulunuyor. Burada da fiyat kişi başına 55 YTL. Otelde ayrıca her
Perşembe lobi katında semazen gösterisi düzenlenecek.