16.11.2021 - 00:33 | Son Güncellenme:
Bakan Vedat Bilgin, asgari ücret zammına dair detayları paylaşırken polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireleri yakından ilgilendiren 3600 ek göstergede son durumu da bildirdi. Ocak ayında TBMM'ye geleceğini ifade etti. İşte, 3600 ek göstergede son dakika...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sayısız kişiyi yakından ilgilendiren ek gösterge hakkında konuştu; "Bu kapsamda öğretmenlerimiz başta olmak üzere personelimizin önemli bir kısmını kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz.'' dedi.
Asgari ücret zammı konusunda da değinen Bakan Bilgin, "Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bir diğer mesele de 3600 Ek Gösterge meselesidir. Bu çalışmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonlandırmak için çalışıyoruz. İnşallah ocak ayında TBMM'ye getireceğiz." şeklinde konuştu.
Ek gösterge, devlet memurlarının maaşlarını, emekli ikramiye ve maaşların hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodudur. Hesaplama metodu olan ek gösterge rakamları, unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor.
3600 ek gösterge, dört meslek grubunu polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireleri kapsıyor. Böylece 2200 ve 3000 olan ek gösterge, 3600’e çıkacak.
Düzenleme, meslek gruplarına göre farklılık göstermeyecek, bu meslekleri kapsayan tek bir düzenleme yapılarak, ek gösterge yükseltilecek.
Memurların ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Böylece hem görev ücretine hem de emekli maaşına olumlu yansıyacak. Ayrıca yeni gösterge ile kamuda yükselmenin önü de açılmış olacak.