EğitimYurt başvuruları başladı

Yurt başvuruları başladı

25.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üniversite öğrencilerine yönelik hizmet veren Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtlara başvurular başladı.

Yurt başvuruları başladı

Ankara Cebeci Site Yurdu’ndaki basın toplantısında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt kapasitesinin 800 binin üstüne çıktığını belirterek “2002’deki 198 bin kapasiteyi ve o kapasitenin baştan sona yenilendiğini biliyorsunuz. Bu 21 yıllık süreç genç odaklı anlayışın, Türkiye’nin gücünün ürünüdür. Yurtlarımız; ısınması, soğutması, beslenmesi, duşu, lavabosu, çalışma mekânları ve internetiyle her anlamda özgür bir alan. Böyle bir sistemin dünyada eşi benzeri yok” dedi.

Haberin Devamı

Yurt başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu

Öğrencilerin pazar akşamına kadar e-Devlet üzerinden yurt başvurularını gerçekleştirebileceğini kaydeden Kasapoğlu, “Başvurular, bundan önce olduğu gibi bu süreçte de hiçbir şekilde insan eli değmeden, tamamen dijital ortamda değerlendirilecek. Öğrencilerimizin gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerine göre yerleştirmeler otomatik olarak gerçekleştirilecek. 12 farklı kurumdan alınan, doğrulanan bilgilerle birlikte asil ve yedek öğrencilerimiz açıklanmış olacak” diye konuştu. Kasapoğlu yurt ücretlerinin ise eylülde açıklanacağının bilgisini verdi.

TÜFE’siz kredi imkânı

Türkiye’nin, kredi ve burs sistemiyle dünyada örneği olmayan bir ülke olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, “Bir kalemde 30 milyara yakın bir tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranını gençlerimizin üzerinden aldık. Bundan sonraki süreçte Meclis’imiz ilgili çalışmayı ekimde bitirecek. Gençlerimize TÜFE’siz, ÜFE’siz bir kredi imkânı sunacağız” ifadelerini kullandı.