EğitimYenilik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Yenilik Kavramı Nedir?

Yenilik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Yenilik Kavramı Nedir?

09.03.2022 - 04:11 | Son Güncellenme:

İnsanların sıklıkla kullandıkları kavramlar olduğu bilinmektedir. Yenilik kavramı da bunlardan birisidir. Yenilik kavramının TDK'ya göre net bir tanımı da bulunmaktadır. Hangi kavram olursa olsun net bir tanımını bilmek her zaman yararlı olmaktadır. Yenilik nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Yenilik kavramı nedir tüm detayları ile derledik.

Yenilik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Yenilik Kavramı Nedir


Bazı kelimeler birçok farklı anlam içerirken bazıları ise tek bir anlama sahiptir. Bundan dolayı her kelimenin net bir tanımı yapılmıştır. Kelimelerin anlamlarını bilmek genel kültür açısından da son derece önemlidir.

Yenilik Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Yenilik, yeni olma durumu veya eskimiş bir şeyin değiştirilmesi anlamlarına gelmektedir.

TDK'ya göre yenilik anlamı;

- Yeni olma veya yeni bir özellik kazanma,
- Yıpranmış, zararlı veya yetersiz olan şeyleri yenisiyle değiştirme.

Yenilik kelimesi gün içerisinde duyma şansımızın olduğu bir kelimedir. Ayrıca yenilik kelimesini kendimizde sıkça kullanırız. Yani hayatımızda yer etmiş bir kelime olduğunu söyleyebiliriz.

Yenilik Kavramı Nedir?

Yenilik kavramı, bir düşünce olarak da karşımıza çıkmaktadır. Yani eskiyen veya ilerlemeyen bir şey için yenilik yapılabilir. Örneğin, bir iş yerinin ilgi görmeyen dekorasyonu yenilik yapılarak değiştirilebilir. Böylelikle o yerde yenilik yapılmış olur. Zaten yenilik kavramı hayatımızda önemli bir yer etmiş kavramdır. Çünkü oldukça çok alanda yenilik kavramı kullanılmaktadır.

Örnek 1:

Takımda yenilik yapılarak farklı oyuncular alındı.

Örnek 2:

Eskiyen yapısıyla dikkat çeken binada yenilik yapılacağı duyuruldu.