EğitimÜniversiteli Kadınlar Gezi'den korkmadı

Üniversiteli Kadınlar Gezi'den korkmadı

05.08.2013 - 09:43 | Son Güncellenme:

Uluslararası Üniversiteli Kadınlar’ın İstanbul Kongresi'ne 62 ülkeden 500’den fazla katılımcı geliyor.

Üniversiteli Kadınlar Geziden korkmadı

Her üç yılda bir düzenlenen IFUW Kongresi, ilk kez Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin ev sahipliğinde 16–21 Ağustos 2013 tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Haziran ayında başlayan Gezi Parkı olayları nedeniyle ardı ardına iptal edilen uluslararası etkinliklerin aksine 31'incisi düzenlenen IFUW Kongresi’ne aralarında ABD, Avrupa ülkeleri, Endonezya, Mısır, İran ve Afganistan’ın da bulunduğu 62 ülkeden akademisyen ve sivil toplum temsilcisi katılacak.

Açılış konuşmasını yapmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in davet edildiği Kongre’nin bir gece önceki açılış resepsiyonunda ise İdil Biret konseri ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in konuşması yer alacak.

Kongre’nin bu yılki temasını ‘Sürdürülebilir Geleceğe Ulaşmada Kadınların Rolü: Eğitim, Şiddet, Kadının İnsan Hakları, Kadın ve Kentlileşme’ oluşturuyor. IFUW yeni Dünya Başkanı seçiminin de gerçekleşeceği kongre kapsamında 27 çalıştay, 6 genel oturum, 6 özel oturum düzenlenecek ve 50 ayrı sunum yapılacak. Toplantılar sonunda kadına yönelik şiddet, çocuk gelinler ve ensest gibi sorunlarla ilgili çözüm önerilerini Birleşmiş Milletler ve diğer ilgili kuruluşların gündemine taşımak üzere üç sonuç bildirgesi görüşülüp karara bağlanacaktır.

Haberin Devamı

Dünya Üniversiteli Kadınlar Federasyonu (IFUW) Hakkında; IFUW, 11 Haziran 1919’da, I. Dünya savaşından sonra, Kanada, A.B.D ve İngiltere’den bir grup üniversite mezunu kadın tarafından, uluslararası dostluğu, işbirliğini ve barışı geliştirmek amacı ile Londra’da kurulmuştur. Kar amacı gütmeyen, uluslararası bir sivil toplum örgütü olarak çalışan IFUW’un günümüzde 81 ülkede 130.000’den fazla üyesi ve 120 ulusal dernek üyesi bulunmaktadır. Merkezi Cenevre - İsviçre'dedir. Gelirleri üyelerinin ödediği yıllık aidatlardan ve bağışlardan oluşmaktadır. IFUW üyeleri geniş uzmanlık sahaları nedeniyle diğer kadın derneklerinden farklı bir görüntü sergilemektedir. Türkiye’nin de içinde yer aldığı IFUW, 1947 yılından itibaren Birleşmiş Milletler organları ile birlikte çalışmaktadır. IFUW Danışmanlık konumu sayesinde UNESCO, ILO, Birleşmiş Milletler’de kadınlarla ilgili uluslararası kararlarda aktif rol oynamaktadır. Ayrıntılı bilgi için http://www.ifuw.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.