EğitimUkrayna Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Ukrayna Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

09.02.2022 - 16:03 | Son Güncellenme:

Ukrayna para birimi birçok kişi tarafından merak edilen genel kültür örneklerinden biridir. Özellikle birçok kişi tarafından Ukrayna para birimi birçok kişi tarafından araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan Ukrayna para birimini öğrenebilir ve tarihçesi hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Ukrayna para birimi nedir? Kısaca tarihçesi ve sembolü hakkında tüm detayları derledik.

Ukrayna Para Birimi Nedir Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Ukrayna para birimi Grivnası'dır ve 0,47 Türk Lirasına eşittir.

Haberin Devamı

 Ukrayna Para Birimi Nedir?

 Ukrayna para birimi 2 Eylül 1996 senesinde Grivna olmuştur. Grivna kelime anlamı olarak boyun anlamına gelen Grivna kelimesinden gelir. Grivna ilk kez para olarak 8-9 yüzyıllarda ticarette ve ağırlık ölçümlerinde kullanılmıştır. 14.yüzyılın ortalarında ise Grivna yavaş yavaş anlamını değiştirerek parasal bir kavrama dönüşmeye başladı.

 Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

 Ukrayna para birimi Grivna'dır ve ülkedeki tek para birimi olarak kullanılır. Grivna, Ukrayna Merkez Bankası tarafından en modern teknolojiler kullanılarak Ukrayna keteni ile basılmaktadır. 3 Haziran 2020 senesinde Ukrayna Merkez Bankası kademeli bir şekilde banknotların yerini almaya başladı ve 10 Grivna değerinde madeni paralar da dolaşıma girdi.

Haberin Devamı

 Grivna 2 Eylül 1996 senesinden itibaren Ukrayna'da tek ve resmi para birimi olarak kullanılmaya başlandı. İlk kez ticarette ölçü birimi olarak 8.yüzyılda kullanılmaya başlanan Grivna, daha sonra 14.yüzyılın ortalarından sonra anlamını değiştirdi ve yavaş yavaş para olarak kullanılmaya ve anılmaya başlandı.