SözlükYatır Nedir? Yatır Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Yatır Nedir? Yatır Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

22.07.2022 - 12:14 | Son Güncellenme:

Yatır kelimesi, içerisinde doğaüstü bir gücün bulunduğuna inanılan ve dilemesi durumunda da insanlara yardımcı olduğu düşünülen ermişin yattığı mezar veya ermişin mezarının bulunduğu yeri ifade etmektedir. Doğaüstü bir gücü bulunduğuna inanılan ve insanlara yardım ettiğine inanılan bir kimsenin mezarı anlamına gelmektedir. İşte, yatır hakkında merak edilenler.

Yatır Nedir Yatır Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

Yatır kelimesinin Türkçe anlamının ise hekim olarak bilindiğini söylemek mümkündür. Yatır kelimesi, türbelerde bulunan ve ermiş kişilerin mezarları için kullanılmakta olan bir ifade olarak bilinmektedir. Halk tarafından da yatırların bulunduğu yerlere saygı gösterilmektedir. 

Haberin Devamı

Yatır Nedir?

Yatır kelimesinin doğaüstü gücü olduğu düşünülen ve insanlara yardım ettiğine inanılan kimselerin mezarını ifade ettiğini söylemek mümkündür. Yatır olarak bilinen mezarların yerinin bilinmesi durumunda türbe olarak ifade edildiklerini söylemek de mümkün olmaktadır. 

Yatır TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Yatır kelimesinin sözlükte bulunan anlamının, doğaüstü gücü bulunduğuna inanılan ve insanlara yardım ettiği düşünülen kimselerin mezarı olarak bilinmektedir. Yatır olarak bilinen mezarlar, ermişlerin mezarları olarak bilinmektedir. Yatır olarak bilinen yerlerin de türbeye çevrildiğini söylemek mümkün olmaktadır.

Yazarlar