SözlükViraj Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Viraja Güvenli Girme Yolları...

Viraj Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Viraja Güvenli Girme Yolları...

07.09.2022 - 04:30 | Son Güncellenme:

Viraj, Fransızca kökenli bir kelimedir. Viraj sözcüğü Türkçeye Fransızca dilinden geçmiştir ve sıklıkla kullanılır. Viraj, TDK sözlük anlamı olarak dönemeç ya da yolun kıvrıldığı yer demektir. Virajın ne olduğu ile beraber viraja güvenli girme yolları hakkında tüm detaylar.

Viraj Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Viraja Güvenli Girme Yolları...

Viraja güvenli girmek için virajı bir çember gibi düşünerek çembere yakın dönmek gerekir. Bu esnada yolu ve gelen diğer araçları kontrol etmek de önem taşır.

Viraj Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Her alanda viraj kelimesini duymak mümkün olduğundan anlamının merak edilmesi de normal karşılanmaktadır. Viraj kelimesini günlük hayatta ve yollarda sık sık kullanmak ve duymak mümkündür. Viraj, her ne kadar Fransızca bir kelime olsa da dilimize geçmiş ve dilimizde yer edinmiştir. Fransızca kökenli olan viraj kelimesinin anlamı dönemeç demektir. Viraj kelimesini genelde virajı dönmek ya da virajı almak gibi tabirler ile duyarız. Viraj kelimesinin TDK sözlük anlamı bir yolun kıvrıldığı yer ya da dönemeç demektir. Virajlar genelde çember şeklinde olur ve araçlar bu virajın etrafında dönmek ya da yarısını geçmek durumunda kalırlar.

Viraja Güvenli Girme Yolları

Virajı doğru dönmek emniyet için oldukça önemlidir. Araç sürücüleri ve yayalar için önemli olan kurallar arasında viraja güvenli girmek vardır. Eğer yatay bir viraja girecekseniz virajı bir çember olarak düşünmelisiniz. Çembersel hareket yaparak dönerseniz viraja güvenli bir şekilde girmiş olursunuz. Virajları daha güvenli bir şekilde dönmek için genellikle virajlara eğim verilmektedir.

Eğimin açısı da virajın bulunduğu yere göre değişir. Virajı dönüp ana yola ya da ara yola girerken araçları kontrol etmek de oldukça önemlidir. Bu sayede hem kendinizin hem de diğer sürücülerin riskini azaltırsınız. Araçların kurallara uyması yayaların hayati tehlikesini de azalttığı için araç sürücülerinin kuralları bilmesi önemlidir.