SözlükVicdan Nedir? Vicdan Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Vicdan Nedir? Vicdan Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

11.04.2022 - 02:32 | Son Güncellenme:

Vicdan, kişiler üzerinde belirli davranışsal süreçlerin belirlendiği ve kişinin özellikleri konusunda bilgi sahip olunabilmesi açısından önemlidir. Vicdan sahibi gibi birçok cümlelerin geçtiği duyulmuştur. Vicdan nedir? Vicdan TDK sözlük anlamı ne demek detayları ile derledik.

Vicdan Nedir Vicdan Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

Vicdan, kişinin davranışsal hareketleri bakımından önemli bir yere sahiptir. Vicdanlı kişi veya vicdandan yoksun gibi birçok örnekler duyulmaktadır. Kişinin özellikleri konusunda bir ölçü olarak belirlenen vicdan, olumlu olması halinde takdir yetkisi olmaktadır.

Vicdan Nedir?

Vicdan, kişinin niyetinin belirlenmesinde ve toplum içindeki hal ve hareketlerinin kabul görüldüğü hareketlere denilmektedir. Her kişinin davranışsal bazı özellikleri bulunmaktadır. Bunların arasında kıskançlık, vicdanlı, meraklı gibi olgulardan bahsetmek mümkün olacaktır. Kişinin özelliklerinin belirlenmesi aşamasında bu olguların tespiti önemlidir.

Vicdan TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Vicdan TDK sözlüm anlamı, kişinin ahlak değerleri arasında kendiliğinden yargılama ve davranışsal hareketlerin arasında bir ölçüt olarak geçmektedir. Vicdanlı kişiler toplumsal yaklaşım içinde olumlu tanımlanmaktadır. TDK açısından ise davranışsal kişinin sergilemiş olduğu olaylara karşı davranış ve hareket yöntemidir.