SözlükÜvertür Ne Demek? Uvertür Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Üvertür Ne Demek? Uvertür Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

03.02.2022 - 06:05 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta karşılaşılan bazı sözcükler ilk kez duyuluyorsa anlamını merak etmemek zordur. Çünkü insan öğrenmeye eğilimlidir. Üvertür sözcüğü de çoğu kişinin ilk kez karşılaşmış olduğu sözcüklerden biridir. Bu yüzden anlamı merak edilen üvertür ne demek? Uvertur TDK sözlük anlamı nedir? Üvertür sözcüğü hakkında tüm bilgileri sizler için derledik.

Üvertür Ne Demek Uvertür Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Üvertür, birbirinden farklı olan iki ayrı alana ait bir kelimedir. Bu nedenle iki farklı anlamı bulunur. Ancak yaygın olarak kullanıldığı anlamı müzik terimidir ve müzikal alana aittir.

Üvertür Ne Demek?

Üvertür, iki anlama sahip bir sözcüktür. Bu anlamlardan ilki opera, konçerto ya da bale öncesinde perde açılmadan çalan müziğin adıdır. Bir diğer anlamı ise poker oyununa başlayabilmek için elin yeterli olması durumudur.

Uvertür TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kelime anlamı konusunda yeterli ve detaylı açıklama yapan kaynaklardan biri de Türk Dil Kurumu'dur. Uvertur TDK sözlük anlamı orkestranın perde açılmadan önce çaldığı parça ve orkestralı oyundur. TDK sözcüğünde yer alan diğer açıklaması ise pokerde oyun açmak şeklinde yer almaktadır.