SözlükSürek Avı Nedir, Ne İçin Yapılır? Sürek Avı Nasıl Yapılır?

Sürek Avı Nedir, Ne İçin Yapılır? Sürek Avı Nasıl Yapılır?

07.07.2022 - 14:41 | Son Güncellenme:

Sürek avı, bir bölge veya dağlık ama yakın yerleşim yerlerinde zaman zaman yaban domuzlarında bir artma eğilimi olmaktadır. Genellikle iklim değişiklikleri, sert geçen kış mevsimlerinin ardından yaban domuzları beslenememe durumu olduğunda insanların yaşadıkları yerleşim yerlerinde av aramak durumunda kalmaktadırlar. Bu sebeple avcıların kendi içlerinde gruplaşarak yaban domuzlarını avlamak durumunda kalmaktadırlar. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sürek Avı Nedir, Ne İçin Yapılır Sürek Avı Nasıl Yapılır

Yasalar çerçevesinde av mevsimi belirlenmekte ve bu tarihler aralığında avcılar sürek avına çıkmaktadırlar. Avlanmak doğanın gereği ve insanlığın doğuşundan itibaren ortaya çıkan bir faaliyet olarak tanımlanmaktadır. Av eylemleri av mevsiminde gerçekleşmektedir.

Haberin Devamı

 Sürek Avı Nedir?

 Avlanmak, karada, denizde ve havada yapılmaktadır. İlk insanların beslenme, giyinme gibi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayvanları avlayarak ihtiyaçlarını gidermektedir. Bu bağlamda geçmişten bu güne kadar avlanma türleri de gelişerek yeni şekilleriyle devam etmektedir. Sürek avı ise yabani hayvanların avlanması için avcıların bir araya gelmesiyle oluşmaktadır.

 Sürek Avı Ne İçin Yapılır?

 Sürek avı çiftçilerin kendi mahsullerini korumak onlara herhangi bir zarar gelmemesi için yapmak durumunda kalmaktadırlar. Hem kendi güvenliklerini korumak hem de tarla ürünlerine zarar gelmemesi için Sürek avı belirli dönemlerde gerçekleşmektedir.

 Sürek Avı Nasıl Yapılır?

 Avlanmanın belirli rotası ve kuralları mevcuttur. Sürek avı ise yabani hayvanların örnek vermek gerekirse yaban domuzlarının ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla avcılar yüksek sesle gürültü çıkararak yabani hayvanları tamda olması gereken yere çekerek pusuya yatarlar ve böylece Sürek avı başlamış olacaktır.