SözlükSenarist Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Senarist Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

28.08.2021 - 06:19 | Son Güncellenme:

Söz konusu dizi ya da TV olduğu zaman senarist kelimesi ile çok sık karşılaşılır. Bu kelimenin anlamı ise merak edilenler içerisinde geliyor. Peki, senarist ne demek, TDK sözlük anlamı nedir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Senarist Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Senarist kelimesi Türkçeye, Fransızca üzerinden yerleşmiş olan kelimelerden biridir. Özellikle bu yazılışı ile beraber Türkçede taşıdığı anlam kapsamında yaygın olarak değerlendirilir. Birçok farklı dizi ya da film ile beraber farklı kurgular kapsamında çok sık duyulur.

Senarist Ne Demek?

Senarist, senaryo yazan kimse olarak bilinmektedir. Yani herhangi bir dizi ya da film ile beraber tiyatro gibi değişik alanlarda, diyaloglar ve karakterler üzerinden hikaye oluşturan kişi şeklinde anlatmak mümkün. Sıfırdan ya da verilmiş olan bir hikaye ele alarak, bunu film üzerinden çekilecek hale getiren kişi şeklinde de anlatmak mümkün.

Senarist TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu sözlük anlamı üzerinden Senarist kelimesi, ‘Senaryocu’ olarak ifade edilmektedir. Herhangi bir hikayenin film ya da dizi halinde çekilebilecek noktaya ulaşması için çalışmaları yapan kişidir.