SözlükSeki Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Seki Özellikleri Nelerdir?

Seki Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Seki Özellikleri Nelerdir?

06.03.2022 - 02:35 | Son Güncellenme:

Seki, sık sık kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önemli olan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Seki nedir öğrenebilir ve TDK sözlük anlamı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Seki nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Seki özellikleri nelerdir detaylarıyla derledik.

Seki Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Seki Özellikleri Nelerdir


Seki, Türkçe kökenli bir kelimedir. Seki, oturmak için evlerin önüne yapılmış olan set, oturmak için kullanılan sedir ya da toprak üzerindeki yükseklik anlamlarına gelen bir kelimedir.

Seki Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Seki, eski Türkçe bir kelimedir ve dilimizde de sık sık kullanılmaktadır. Seki, TDK sözlük anlamı olarak hangi anlamlara geldiği merak edilerek sıkça araştırılan kelimelerden biridir. Seki, evlerin önüne oturmak için yapılan set, sedir biçimindeki taş ya da set anlamlarına gelen ve dilimizde bu anlamda kullanılan bir kelimedir. Aynı zamanda akarsuların iki yamacındaki ve göllerde görülen basamak şekli için de Seki kelimesi kullanılır.

Seki Özellikleri Nelerdir?

Seki, akarsuların canlanarak yatağını kazması ve sonrasında da derinleştirmesi sonucunda oluşan bir basamaktır. Deniz, göl ya da akarsulardaki taban seviyesi alçaldığında buralarda aşındırma gücü artar ve bunun sonucunda da Seki oluşur. Aynı zamanda oturmak için taştan ya da çamurdan yapılan setler için de Seki kelimesi kullanılır. Buralarda oturmak ve dinlenmek mümkündür ve genelde evlerin önüne ya da kapı önlerine kişilerin oturması için yapılan bir settir.