SözlükOnur İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Onur Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Onur İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Onur Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

09.03.2022 - 05:06 | Son Güncellenme:

Hem bir erkek ismi hem de kelime anlamı üzerinden Onur sözcüğü önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda cümle içerisinde çok sık kullanılması ile birlikte tek başına da değerlendirilir. Peki, Onur ile ilgili cümleler nelerdir? İçinde onur kelimesi geçen örnek cümleleri derledik.

Onur İle İlgili Cümleler Nelerdir İçinde Onur Kelimesi Geçen Örnek Cümleler


Genel açıdan ele alındığında Onur kelimesi, insan vicdanı ile birlikte şeref şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda bu kelimeler doğrultusunda eş anlamlı olarak ön plana çıktığını söylemek mümkün. Günlük yaşamda cümle içerisinde çok sık kullanılan bir sözcük olarak da ön plana çıkar.

Onur ile İlgili Cümleler Nelerdir?

Onur ile ilgili birçok farklı cümle ele almak mümkün. Özellikle Şeref ile birlikte insan vicdanı üzerinden ifade edilir. İnsanın en önemli karakteristik yapısı olarak da öne çıktığını söylemek mümkün. Bu karakteristik yapı vazgeçilmez bir unsurdur. Aynı zamanda erkek ismi olarak taşımış olduğu bu anlamların üzerinden kullanılır. Genelde cümle içerisinde halk arasında duruma göre yaygın biçimde değerlendirilir. Aynı zamanda tek başına da yine taşıdığı etkili anlam üzerinden önemli bir yere sahiptir.

İçinde Onur Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

İçerisinde Onur kelimesi yer alan birçok değişik cümleyi ele almak mümkün. Bu bağlamda özellikle günlük hayatta çok sık ön plana çıkan önemli sözcükler içerisinde geliyor.

‘’Görevlerimi yerine getireceğime dair onurum üzerine yemin ederim.’’

‘’O gerçekten çok onurlu bir duruş sergiledi.’’

‘’Bugün okula arkadaşım Onur'la gideceğim.’’

‘’Bunca kötü şey yaptın, nerede kaldı senin onurun?’’

‘’Ben bugün takımı Onur'u seçmek istiyorum.’’

‘’Oğluma Onur ismini koyduk.’’

‘’Her ülkenin kendine has onurlu bir duruşu vardır.’’

Bu şekilde yukarıdaki örnek cümleler de olduğu gibi Onur kelimesini farklı biçimlerde değerlendirmek mümkün. Böylece hem bir erkek ismi olarak hem de kelime anlamı kapsamında değerlendirilir.