SözlükMüstantik Ne Demek? Müstantik Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Müstantik Ne Demek? Müstantik Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

23.08.2022 - 10:46 | Son Güncellenme:

Müstantik kelimesi, bir kişiden bilgi almaya yönelik olarak o kişiye sorular soran kişiyi ifade etmekte olan bir kelime olarak bilinmektedir. Müstantik kelimesinin, Osmanlı Döneminde bir mesleği ifade ettiğini söylemek de mümkün olmaktadır. Müstantik mesleğini yapan kişilerin ise kalemiye sınıfında yer aldığı bilinmektedir. İşte, müstantik kelimesi hakkındaki tüm detaylar.

Müstantik Ne Demek Müstantik Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Müstantik, Osmanlı döneminde yapılmakta olan bir meslek olarak bilinmektedir. Kalemiye sınıfında çalıştığı bilinen müstantik mesleğini yapanların; defterdar, Reisül Küttap ve katip olabileceklerini söylemekte mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Müstantik Ne Demek?

 Müstantik kelimesinin sahip olduğu sözlük anlamının sorgu yargıcı olarak bilindiğini söylemek mümkündür. Sorgu yargıcı yerine günümüzde sulh ceza hakimi kavramının kullanılmakta olduğu bilinmektedir. Müstantik kelimesi, Osmanlı döneminde yapıldığı bilinen bir meslek olarak da ifade edilebilmektedir.

 Müstantik TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Müstantik kelimesinin sözlük anlamının, sorgu yargıcı olarak bilindiği ifade edilebilir. Sözlükte, bir kişiden bilgi almak için o kişiye sorular soran kimse olarak bilindiğini söylemek mümkün olmaktadır. Sorduğu sorularla karşı tarafı sıkıştıran ve meraklı kimseleri ifade etmek için de müstantik kelimesinin kullanıldığı bilinmektedir.