SözlükMum Boya Nedir, Ne İşe Yarar? Mum Boya Nasıl Kullanılır?

Mum Boya Nedir, Ne İşe Yarar? Mum Boya Nasıl Kullanılır?

06.09.2022 - 16:27 | Son Güncellenme:

Mum boya, boya yapmaya yarayan pastel ya da kuru boya gibi bir boya çeşididir. Mum boyanın ana malzemesi parafin ve bal mumudur. Renk pigmentleri geniş olan mum boyalar genelde çocukların dikkatini çeker. Mum boya nedir ve ne işe yarar sizler için derledik.

Mum Boya Nedir, Ne İşe Yarar Mum Boya Nasıl Kullanılır

Mum boya ile her türlü boyama aktivitesini gerçekleştirmek mümkündür. Genelde hafif ve sağlık için zararsız olmasından dolayı okul öncesi çocuklarında tercih edilir. 

Haberin Devamı

 Mum Boya Nedir, Ne İşe Yarar?

 Mum boya, ana malzemesi bal mumu ve parafin olan, kapatıcılığı yüksek bir boya çeşididir. Kuru boya ve pastel boyaya benzeyen mum boya canlı renk pigmentlerinden oluşmaktadır. Genelde okul öncesi çocukların boyama ile ilk tanışmasından yetişkin kişilerin sanatsal aktivitelerine kadar her şeyde kullanılır.

 Hafif ve kolay bir boyama imkanı sağlaması çocukların da boyamaya ilgi duymalarını sağlar. Kaygan bir yapısı vardır ve renk pigmentleri oldukça canlıdır. Sağlığa zararlı olmaları ve zehirli madde içermemeleri okul öncesi çocuklarda tercih edilmesini sağlamaktadır.

 Mum Boya Nasıl Kullanılır?

 Mum boya ile boya yapmak için çevirmeli mekanizması olan ya da kurşun boya şeklinde olanları tercih edebilirsiniz. Çevirmeli mum boyalar ile mum boya yapmak oldukça kolaydır. Ucu bittikçe çevirerek yenilenmesini sağlayabilir ve boya yapmaya devam edebilirsiniz. Mum boya okul öncesi çağındaki çocukların el ve kas becerilerini geliştirerek hayal güçlerinin de artmasını sağlar. Mum boyanın pigmentleri canlı ve yüksek olduğundan resimleri daha ilgi çekici hale getirmek mümkündür.