SözlükMkk Sicil Numarası Nedir, Ne İşe Yarar? Mkk Sicil No Nasıl Alınır?

Mkk Sicil Numarası Nedir, Ne İşe Yarar? Mkk Sicil No Nasıl Alınır?

26.07.2022 - 13:50 | Son Güncellenme:

MKK, açılımı Merkez Kayıt Kuruluşu olmakta ve son yıllarda piyasa dalgalanmaları ile çok sık araştırılmaktadır. MKK yerli ve yabancı kuruluşlara çeşitli veri ve teknoloji hizmeti sunmaktadır. Peki MKK sicil numarası nedir, ne işe yarar? MKK sicil no nasıl alınır? İşte, tüm detaylar.

Mkk Sicil Numarası Nedir, Ne İşe Yarar Mkk Sicil No Nasıl Alınır

MKK işletmeler tarafından sıklıkla araştırılan ve işletmeleri yakından ilgilendiren bir kuruluştur. Bu anlamda işletmeler için de büyük önem taşımaktadır.

Haberin Devamı

 MKK Sicil Numarası Nedir?

 Borsada kurumların en önemli olanlarından birisi de Merkezi Saklama Kuruluşlarıdır. MKK bir menkul kıymet takas sistemi işleten ve bununla beraber menkul kayıtların ilk kaydının yapılması ve menkul kıymet hesaplarının en üst seviyede tutulmasını sağlayan bir kuruluştur. 

 MKK Sicil Numarası Ne İşe Yarar?

 Merkezi Kayıt Kuruluşu Türk Sermaye Piyasalarının Merkezi Saklama Kuruluşu olarak üyelerine veri depolama, saklama ve raporlama kurumsal yönetim ve yatırımcı hizmetlerini sunmaktadır. Ayrıca araştırma geliştirme merkezi kimliği ile kendi iç kaynaklarını da kullanarak geliştirmiş olan yazılım, sistem ve platformlarla yerli ve yabancı sermaye kuruluşlarına teknoloji ve veri hizmetini sunmaktadır.

Haberin Devamı

 MKK Sicil No Nasıl Alınır?

 MKK kadar sicil numarasının da nasıl alınacağı merak edilmektedir. MKK üyeleri aracılığı ile yatırımcılar için MKK nezdinde hesap açılmasının sonrasında sicil numarası oluşturulmaktadır. Daha sonra yatırımcıların cep telefonlarına kısa mesaj ve maillerine e posta şifre bilgisi iletilmektedir. Ayrıca bu bilgi 444 0 655 numarasından da alınabilmektedir.