SözlükLobicilik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Lobicilik Faaliyetleri Ne Demektir?

Lobicilik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Lobicilik Faaliyetleri Ne Demektir?

05.08.2021 - 04:27 | Son Güncellenme:

Özellikle haberlerde ve televizyonun birçok farklı programında lobicilik kelimesi ile çok sık karşılaşılır. O yüzden bu kelimenin tam olarak ne anlama geldiği merak ediliyor. Peki, Lobicilik nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Lobicilik faaliyetleri ne demektir tüm detayları ile derledik.

Lobicilik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Lobicilik Faaliyetleri Ne Demektir


Lobicilik son dönemlerde öne çıkan ve dikkat çeken kelimeler içerisinde yer almaktadır. Özellikle siyasi açıdan çok fazla dile getirilmesi nedeniyle, günümüzde merak edilen kelimeler içerisinde yer aldığını ifade etmek mümkün.

Lobicilik Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Anlamı üzerinden Türk Dil Kurumu eşliğinde bakıldığı lobicilik kelimesi, ‘Hükümetler tarafından verilen kararlara etkileme çabası,’ biçiminde ifade edilmektedir. Özellikle kanun koruyucuları ile beraber memurları etkilemeye yönelik çalışmalar olarak da öne çıkar.

Lobicilik Faaliyetleri Ne Demektir?

Herhangi bir ülkenin hükümetine karşı yapılan gizli işler olarak lobicilik faaliyetlerine ele almak mümkün. Birtakım organize gruplar tarafından ele alınır ve bu doğrultuda amaca göre uygulanır. Aynı zamanda memurlar ya da kanun korucular tarafından da yürütülebilecek bir organizasyon faaliyeti olarak da öne çıkar.