SözlükKargı Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kargı Ne İşe Yarar?

Kargı Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kargı Ne İşe Yarar?

18.07.2022 - 16:02 | Son Güncellenme:

Kargı kelimesi, eski Türkçe'den dilimize geçmiş olan kelimeler arasında yer almaktadır. Silah anlamına gelmesinin yanı sıra bitki anlamını da taşımaktadır. Tatlı su bölgesinde yetişen bitkiye kargı denilmektedir. Kargı ne demek? Kargı TDK sözlük anlamı nedir? Kargı ne işe yarar, sizler için ayrıntılarıyla derledik.

Kargı Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kargı Ne İşe Yarar

Kargı dilimizde çok fazla kullanılmakla birlikte birden çok anlamı bulunmaktadır. Fazla anlamının bulunması, bazı insanların kafasını karıştırmaktadır. Yerine göre büyük balıklar için kullanılan kanca anlamına taşırken, kimi zaman da Çorum iline bağlı ilçeyi ifade etmektedir. 

Haberin Devamı

Kargı Ne Demek?

Akdeniz iklim kuşağında yetişen kargı kamışları, ham madde olarak kullanılmaktadır. Kargı kamışlarının yetiştiriciliği kolay ve zahmetsiz olmaktadır. 

Kargı TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kargı TDK sözlük anlamı olarak kamış anlamına gelmesinin yanında silah olarak kullanılan ucu demirli uzun ve sivri mızrak anlamını taşımaktadır. 

Kargı Ne İşe Yarar?

Kargıdan hasır gölgelik yapılabileceği gibi avize ve sepet ürünleri de yapılabilmektedir. Kargıların özel ve nadir bulunan türleri, ney yapımında kullanılmaktadır. Bazı özel kargı türlerinin ilaç sanayisinde kullanıldığı görülmektedir.

Yazarlar