Sözlükİlişki Ne Demek? İlişki Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

İlişki Ne Demek? İlişki Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

20.10.2021 - 14:59 | Son Güncellenme:

Türkçede kullanılan bazı kelimeler birçok durum için kullanılabilmektedir. İnsanlar birbirleriyle bağlantısını anlatmak için ilişki kelimesini kullanmaktadır. İlişki kelimesi birçok insan arasında kullanıldığı için anlamı bazı insanlar tarafından çözülememektedir. İlişki ne demek? İlişki kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir? İlişki kelimesi ne için kullanılır. Sizler için ilişki kelimesinin anlamlarını derledik.

İlişki Ne Demek İlişki Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 İlişki kelimesi kişiler arasındaki bağı anlatmak için kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 İlişki Ne Demek?

 İlişki kelimesinin birkaç anlamı bulunmaktadır. İlişki kelimesinin ilk anlamı iki ya da daha çok şey arasında bağa denmektedir. Kişileri birbirine bağlayan bağ, yakınlık ve dostluk olarak bilinmektedir. İki kişinin birbirine olan bağlantısı ilişki olarak görülmektedir. İlişki kelimesi arkadaşlık, dostluk, sevgililik gibi şeyler içinde kullanılmaktadır.

 İlişki TDK Sözlük Anlamı?

 İlişki kelimesi TDK sözlük aratıldığında iki anlam çıkmaktadır. İlişki kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk karşılığı İki şey arasında karşılıklı ilgi, bağ, münasebet ve temas olarak verilmektedir. İlişki kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci karşılığı bağlantılı ve temas olarak verilmiştir. TDK sözlüğünde birleşik fiil olarak ilişki kurmak ve ilişkiye girmek fiilleri verilmiştir.