SözlükHicaz Ne Demek? Hicaz Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Hicaz Ne Demek? Hicaz Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

14.08.2021 - 22:09 | Son Güncellenme:

Hicaz kelimesi Arapça bir kelime olup sonradan Türkçeye girmiş bir kelime olmaktadır. Hicaz kelimesi Arap yarımadasında bir bölge anlamında kullanılmaktadır. Arapça olarak anlamı ise engel ve bariyer demektir. Hicaz ne demektir? Türk Dil kurumuna göre Hicaz kelimesinin sözlük anlamı nedir ve Hicaz kelimesi ne için kullanılmaktadır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Hicaz Ne Demek Hicaz Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Hicaz kelimesi halk dilinde Arap yarımadasında bir bölge ve hac döneminde hac ziyaretleri nedeniyle sıklıkla kullanılan bir kelimedir. 

Haberin Devamı

 Hicaz Ne Demektir? 

 Hicaz kelime manası olarak engel ve bariyer anlamına gelen bir kelimedir. Türkçede hicaz kelimesi müzik terimi olup alaturka müzikte bir dal anlamında kullanılmaktadır. Aynı zamanda hicaz kelimesi Arap yarımadasında bir bölge olarak da bilinmektedir. 

 Türk Dil Kurumuna Göre Hicaz Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir? 

 Türk Dil kurumuna göre hicaz alaturka müzik için kullanılan bir terimdir. Hicaz kelimesi kullanımına göre kelime içerisinde bir bölgenin adı olarak da kullanılmaktadır. Türk alaturka müziğinde sıklıkla kullanılan bir perde adı olarak daha çok bilinmektedir.

 Hicaz makamı şeklinde kullanılması yaygın olmaktadır.