SözlükGaze Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Gaze Dikişi Nedir?

Gaze Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Gaze Dikişi Nedir?

24.08.2022 - 16:15 | Son Güncellenme:

Gaze, bir dikiş tekniği olarak bilinmektedir. Günlük hayatta çok sık görülen konfeksiyon dikiş türleri arasında bulunmaktadır. Kıyafetler için 0,5 cm veya 0,7 cm'den yapılan gaze dikişler tercih edilmektedir. Peki, gaze ne demek? Gaze TDK sözlük anlamı nedir? Gaze dikişi nedir, sizler için merak edilen ayrıntıları derledik.

Gaze Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Gaze Dikişi Nedir

Elbise, gömlek ve etek gibi kıyafetler için kullanılan dikiş tekniğine gaze adı verilmektedir. Gaze çekmek ifadesi kullanılmaktadır. Daha çok kıyafetlerde süsleme yapmak için tercih edilmektedir.

Haberin Devamı

Gaze Ne Demek?

Üstten dikiş yapılarak dikişlerin daha düzgün olması ve kıyafetin daha şık görünmesi için kullanılan dikiş tekniğine gaze denilmektedir. Bazı durumlar için gaze dikiş tekniği kıyafetteki aksesuarları sağlamlaştırmak için kullanılmaktadır.

Gaze TDK Sözlük Anlamı Nedir?

TDK sözlüğüne bakıldığında, gaze ifadesine rastlanmamaktadır. Gaze, daha çok günlük hayatta konfeksiyonlarda kullanılan bir dikiş terimi olmaktadır.

Gaze Dikişi Nedir?

Kıyafetlerin üzerindeki logo ve amblemlerin sabitlenmesi için kullanılan dikiş tekniğine gaze dikişi denilmektedir. Gaze dikişi yapılırken dikişin hizasının ve ölçüsünün bozulmamasına dikkat edilmektedir. Gaze dikişlerinde, gaze ayağı kullanılmaktadır.