SözlükGayretullah Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Gayretullah Allah'ın İsmi Mi?

Gayretullah Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Gayretullah Allah'ın İsmi Mi?

29.07.2022 - 15:39 | Son Güncellenme:

Gayretullah Allah'ın memnun olmayacağı işler anlamına gelmektedir. Arapça kökenli bir kelime olan gayretullah Kur'an'ı Kerim'de de geçmektedir. Bu nedenle Allah'ın isimleri arasında yer alıp almadığı merak edilmektedir. Gayretullah ne demek, ne anlama gelir? Gayretullah Allah'ın ismi mi sizler için derledik.

Gayretullah Ne Demek, Ne Anlama Gelir Gayretullah Allahın İsmi Mi

Gayretullaha dokunmak durumu da Allah'ın gücüne gidecek işleri yaparak bunu devam ettirmek olarak tanımlanabilir.

Haberin Devamı

 Gayretullah Ne Demek?

 Gayretullah kelime anlamı itibariyle Allah'ın gücüne gitme durumunu belirtmek için söylenir. Özellikle kimsesizlere, mazlumlara ve yetimlere yapılan kötü davranışlar ve haklarının yenilmesi halinde böyle bir durum söz konusu olabilmektedir.

 Gayretullah Ne Anlama Gelir? 

 Gayretullah kelimesi, Allah'ın gücüne gitme durumunu ifade eder. Sahipsiz kimselerin uğradığı haksızlıklar, zalimlikler gayretullah kelimesi ile ifade edilebilir. Gayretullaha dokunmak ise ​​yapılan işin ilahî gayreti harekete getirmesi, Allah'ın tüm gazabını üzerine çekmesi ile sonuçlanacak bir eylemde bulunmak anlamına gelir.

 Gayretullah Allah'ın İsmi mi?

 Gayretullah Gayre ve Allah kelimelerin birleşmesi ile oluştuğu için çoğu zaman Allah'ın isimlerinden bir tanesi sanılmaktadır. Ancak bu doğru değildir. Kur'an'ı Kerim'de helak olan kavimlere gönderilen "Onlar günah ve isyanda sınırı aştıkları için gayretullaha dokundu ve Allah'da onları helak etti." Yani burada Allah'ın gücüne gidecek işlerin yapılması hâlinde gayretullaha dokunulduğu anlatılmaktadır.