SözlükEntrepreneur Ne Demek, Türkçesi Nedir? Entrepreneur Kime Denir?

Entrepreneur Ne Demek, Türkçesi Nedir? Entrepreneur Kime Denir?

30.06.2022 - 17:10 | Son Güncellenme:

Entrepreneur kelimesi "Entre" sözcüğünden türetilmiştir. Entre giriş, entrepreneur ise girişimci anlamına gelir. Belli bir sermayeyle tarım, sanayi, bilişim gibi alanlarda yeni bir iş kuran kişilere ve kurumlara entrepreneur denir. Sermaye kadar hammaddelerin tedarik edilmesi ve işlenmesi de girişimcilikte önemli bir yer tutar. Entrepreneur ne demek ve kime entrepreneur denir? İşte, tüm detaylar.

Entrepreneur Ne Demek, Türkçesi Nedir Entrepreneur Kime Denir

Entrepreneur kelimesiyle ilgili evrensel terimler ve anlamları: 

Haberin Devamı

 1- Entrepreneurial freedom - Girişim serbestliği

 2- Social entrepreneurial - Sosyal girişimcilik 

 3- Free entrepreneur - Bağımsız girişimci 

 Entrepreneur Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Entrepreneur kelimesi girişimci ve müteşebbis anlamına gelir. Daha önce çok fazla faaliyet gösterilmeyen bir alanda iş kurmak için riski üzerine alan kişilere girişimci denir. Girişimcilerin aldığı risk ne kadar yüksekse, kazanç oranları da o kadar yüksektir. 

 Entrepreneur Kime Denir?

 Girişimcilere ve yatırımcılara entrepreneur denir. Sektöre, kullanılan doğal kaynaklara ve faaliyet alanlarına göre birçok girişimcilik türü vardır. 

 Örneğin, reklam, halkla ilişkiler, sinema, televizyon ve medya sektörlerinde yapılan yaratıcı girişimciliğe creator entreprenurial denir. Yurt dışında faaliyet gösteren girişimciler ise importer (ithalatçı) ve exporter (ihracatçı) denir. 

Haberin Devamı

 Entreneprenurial proces ise girişim süreci manasına gelir. Girişim sürecinin ilk aşamasında doğal kaynaklar bulunur ve sermaye temin edilir. Daha sonra yatırım ortakları ile birlikte yeni anlaşmalar imzalanır. Girişim sürecinin son aşaması ise ürün üretimidir. Girişimciler hem devlet kurumları hem de özel şirketler tarafından finanse edilir.