SözlükCamekan Ne Demek? Camekan Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Camekan Ne Demek? Camekan Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

19.04.2022 - 15:14 | Son Güncellenme:

Camekan günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız ya da karşılaştığımız bir sözcüktür. Dilimize Farsçadan geçmesi ile birlikte tarih boyunca birçok farklı anlamda kullanılmıştır. Bu kullanım alanlarına bakıldığında asıl anlamında uzaklaştığı görünmektedir. Tarih boyunca birçok yazar tarafından da farklı anlamlarda kullanılmıştır. Peki, camekan ne demektir? Türk dil kurumu sözlüğünde camekan ne anlama gelmektedir? İşte, tüm detaylar.

Camekan Ne Demek Camekan Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Camekan dilimize Farsçadan geçmiş bir kelimedir. İlk olarak kullanım alanına bakıldığında hamamda soyulan yer anlamında kullanıldığı görünmektedir. 

Haberin Devamı

 Camekan Ne Demek?

 Camekan günlük hayatımızda kullanımında bir şeylerin satılması için sergilendiği alan anlamında kullanılmaktadır. Bu anlamı ile sürekli karşılaştığımız bir sözcüktür. Eski dönemlerde ise hamamda soyunma yeri anlamında da kullanılmıştır. 

 Camekan TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Anlamını bilmediğimiz sözcüklerin ya da bir sözcüğün bildiğimiz anlamları dışındaki anlamlarını öğrenmek için TDK sözlüğünden yardım almaktayız. Camekanda böyle bir sözcük olarak dikkat çekmektedir. TDK sözlüğüne göre Camekan.

Göstermelik satılık şeylerin sergilendiği camlı alan ya da yer. Vitrin

Bir yeri veya alanı bir den fazla bölüme ayıran cam bölme,

Hamamlarda soyunulan yer,

Limonluk,

Gözlük,

gibi farklı anlamlara gelmektedir.