SözlükAlaş Ne Demek? Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Alaş Ne Demek? Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

13.04.2022 - 14:59 | Son Güncellenme:

Alaş, sıklıkla araştırılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da yüksek öneme sahip kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Alaş ne demek öğrenebilir TDK sözlük anlamı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için Alaş ne demek? TDK sözlük anlamı nedir detaylarıyla derledik.

Alaş Ne Demek Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Alaş, sıcak ya da pis su anlamına gelir. Aynı zamanda siyahlı beyazlı ya da siyahla beyazın karışık olduğu renk anlamında da Alaş kelimesi kullanılır. 

Haberin Devamı

 Alaş Ne Demek?

 Alaş sık sık kullanılan bir kelime olmasından dolayı ne demek olduğu ve anlamı araştırılmaktadır. Alaş, TDK sözlük anlamı olarak arabozucu ya da ikiyüzlü anlamlarına gelir. Ayrıca Alaş kelimesi dilimizde sıcak su ya da pis su anlamında da kullanılabilir. Alaş kelimesinin bir diğer kullanım anlamı ise siyahlı beyazlı ya da siyahla karışık beyaz renk olarak da kullanılır.

 TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Alaş kelimesinin TDK sözlük anlamı birçok kişi tarafından merak edilmekte ve bu sebeple internet üzerinden de araştırılmaktadır. Alaş, TDK sözlük anlamı olarak siyahla beyazın karışık olduğu renk ya da arabozucu anlamlarına gelir.