Eğitim Say That Again Please Ne Demek? Hangi Durumlarda Kullanılır?

Say That Again Please Ne Demek? Hangi Durumlarda Kullanılır?

13.03.2021 - 03:13 | Son Güncellenme:

İngilizce günümüzde global dillerden biridir. Bu sebeple bu dilin kullanımı oldukça önemlidir. Günümüzde çoğu insan iyi bir işte çalışabilmek için İngilizce öğrenmektedir. İngilizcede kalıp olarak kullanılan bazı cümleler bulunmaktadır. Say that again please de bunlardan biridir. Say that again please ne demek? Hangi durumlarda kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Say That Again Please Ne Demek Hangi Durumlarda Kullanılır


Say tahat again please sıklıkla duyulan İngilizce cümlelerden bir tanesidir. Bu sebeple İngilizce bilmeyen kişilerce bu ifadenin Türkçe karşılığı merak edilmektedir ve internette araştırılmaktadır.

Say That Again Please Ne Demek?

Cümlenin anlamının iyi bir şekilde öğrenilebilmesi için öncelikle cümlede geçen kelimelerin anlamlarının bilinmesi gerekmektedir.

That: şu, say: söylemek, again: tekrar, please: lütfen anlamına gelen kelimelerdir. Bu kelimelerden kurulmuş olan Say that again please cümlesinin Türkçe karşılığı ise şunu tekrar söyler misiniz? şeklindedir.

Hangi Durumlarda Kullanılır?

Say that again please? cümlesi genelde bir kişinin son kurduğu cümlenin karşı tarafça anlaşılmaması halinde cümleyi tekrar ettirmek amacı ile kullanılmaktadır. Bu cümlenin yerine bazen can you repeat that please? de sıklıkla kullanılabilmektedir. İki cümle de hemen hemen aynı anlama sahiptir.