EğitimSafe Exam Browser Nedir, Ne İşe Yarar? Safe Exam Browser Nelere Erişebilir?

Safe Exam Browser Nedir, Ne İşe Yarar? Safe Exam Browser Nelere Erişebilir?

17.04.2022 - 04:01 | Son Güncellenme:

Safe exam browser sıklıkla kullanılan uygulamalar arasındadır. Özellikle kullanım alanı bakımından önem taşıyan uygulamalar arasında yer almaktadır. Bu bakımdan Safe exam browser nedir, ne işe yarar? Safe exam browser nelere erişebilir öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizin için Safe exam browser nedir, ne işe yarar? Safe exam browser nelere erişebilir detaylarıyla derledik.

Safe Exam Browser Nedir, Ne İşe Yarar Safe Exam Browser Nelere Erişebilir


Safe exam browser öğrencilere kullandırılan güvenli sınav tarayıcısı olarak ifade edilmektedir. Özellikle online sınavlarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Safe Exam Browser Nedir?

Safe exam browser öğrencilere sıklıkla kullandırılan özellikle uzaktan eğitim ve e sınavlar için sınav esnasında farklı herhangi bir sayfa açılmamasını sağlayarak kopya çekmeyi sınav esnasında engelleyen bir tarayıcı olarak tanımlanmaktadır.

Safe Exam Browser Ne İşe Yarar?

Safe exam browser yani Güvenli sınav tarayıcısı olarak ifade edilen bu uygulama güvenli olarak uzaktan sınava öğrencilerin girmesini sağlamaktadır. Safe Exam browser sadece PC üzerinden giriş izin verilmektedir. Tablet veya akıllı telefona bu uygulama kullanılmamaktadır.
Safe exam browser için kamera uygulamasına sistem izin vermemektedir.

Safe Exam Browser Nelere Erişebilir?

Uzaktan sınav aşamasından bilgisayarın casus ve sakıncalı yazılımları bertaraf etmek amacıyla kullanılan bir programdır. Bu uygulama bilgisayara indirildikten sonra öğrencinin olması gereken sınav linki bu uygulamadan açılmak suretiyle kullanılmaktadır. Sadece sınav dosyasına erişerek sınavın güvenli alanda gerçekleşmesini sağlamaktadır. Diğer tüm web sayfalarına bilgisayarın ulaşmasını bloke etmektedir.