EğitimRusça'nın ilk adresi Kavram

Rusça'nın ilk adresi Kavram

26.09.2013 - 15:03 | Son Güncellenme:

İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu ticaret hacmimizin en fazla olduğu Rusya ile iş yapan firmalara Rusça bilen eleman yetiştirmek için Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik bölümü açtı.

Rusçanın ilk adresi Kavram

Rusya ve Türkiye arasında toplam yıllık ticaret hacmi 50 milyar dolara ulaştı. Sadece Rus turistlerin Türkiye’ye sağladığı yıllık turizm geliri 5 milyar dolar. İnşaat firmalarımızın Rusya’da 500’e yakın şantiyesi bulunuyor ve 100’den fazla fabrikamız üretim yapıyor. Rusya’da 15 binin üzerinde insanımız çalışıyor. Doğalgaz ihtiyacımızın yüzde 70’i Rusya’dan karşılanıyor. Rusya’dan doğalgaz ve petrol ithalatımız yılda 25 milyar doların üzerinde. Bu nedenlerle yurt içinde ve dışında binlerce Rusça bilen elemana ihtiyaç var.

Haberin Devamı

İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu, Türkiye ile Rusya arasındaki bu yoğun ticaret hacminden doğan Rusça bilen eleman ihtiyacını karşılamak üzere Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik bölümünü açtı. Bu bölümü tercih edenler bir yılı Hazırlık Sınıfı olmak üzere üç yıllık bir eğitimle Rusça Çevirmeni olarak iş hayatına atılacaklar. Tercihler 25-30 Eylül tarihleri arasında yapılıyor. Kavram MYO ilk üç tercihte kendini tercih edenlere yüzde 30, sporcu lisansı olanlara yüzde 50 burs veriyor.